ACTUALITATEJurnalistul Adrian Onciu consideră că presiunea mediatică asupra lui Dragoș Bucur și...

Jurnalistul Adrian Onciu consideră că presiunea mediatică asupra lui Dragoș Bucur și a celor care au pus la îndoială măsurile oficiale este o nouă formă de CENZURĂ de stat

În articolul său pentru Mediafax, Adrian Onciu vorbește despre vocile contestatare ale unor artiști precum Dan Bitman, Cristi Puiu, Mugur Mihăescu și cel mai recent Dragoș Bucur, care au stârnit reacții negative nu doar din partea influncerilor, jurnaliștilor, politicienilor, dar și a oamenilor de rând. Aceștia „au sărit să condamne ferm <<derapajele verbale>> ale acestor persoane publice care au avut curajul să pună la îndoială și să critice aspru măsurile guvernamentale de luptă cu pandemia.”, după cum declară jurnalistul.

De asemenea, el consideră presiunea mediatică asupra acestor personalități ca fiind o nouă formă de cenzură de stat, susținând faptul că această „execuție publică a vocilor <<disidente>>, contrare politicilor oficiale, va continua atât timp cât guvernanții vor considera că este necesar.”

Însă ce se întâmplă în țara noastră nu este un caz izolat. Printr-un raport al Human Rights Watch, s-a arătat faptul că peste 83 de guverne din întreaga lume au folosit actuala pandemie pentru a justifica limitarea libertății de exprimare și a dreptului la protest. Mai mult decât atât, s-a putut observa apariția unei noi forme de cenzură în rândul cetățenilor care, pe lângă limitarea deja impusă de către stat, au adoptat o atitudine similară cu autocenzura, exercitată nu neapărat din proprie convingere, ci mai degrabă de teama de a fi linșați mediatic.

Jurnalistul Adrian Onciu subliniază și faptul că reacțiile negative ale unei părți consistente a populației cu privire la declarațiile acestor persoane publice nu arată decât incapacitatea acestora de a accepta diversitatea de opinii, fapt esențial în orice stat democratic și total ignorat oricând un subiect controversat apare în discuție.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...