vineri, martie 29, 2024
ACTUALITATEJurnalist britanic, după dezvăluirile din „dosarele Lockdown”: N-a fost despre știință, ci...

Jurnalist britanic, după dezvăluirile din „dosarele Lockdown”: N-a fost despre știință, ci despre politică. BBC a participat la campania de înfricoșare care a ținut Marea Britanie închisă în casă

Jurnalista britanică Janet Daley afirmă, într-un editorial publicat în The Telegraph, că oficialii guvernului britanic și presa au tratat virusul precum un război, justificând astfel reducerea la tăcere a tuturor vocilor dizidente.

Reacția jurnalistei vine în contextul „Dosarelor Lockdown”, în care publicația The Telegraph a dezvăluit, pe baza conversațiilor între oficiali britanici, cu autoritățile au colaborat cu media pentru a impune respectarea unei carantine (lockdown în engleză) stricte, motivată de „combaterea virusului”.

„N-a fost despre știință, ci despre politică. A fost evident din momentul în care guvernul a început să vorbească despre Știință, ca și cum ar fi fost un corp fix al adevărului relevat. Oricine știe câte ceva despre știință n-ar fi spus așa ceva, decât dacă ar fi fost implicați într-o campanie înșelătoare cu scopul de a constrânge publicul”, a notat veterana jurnalistă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Daley afirmă că „absurditatea și lipsa de sens” a multor dintre restricții ar fi trebuit să fie revelatoare: „programul a fost construit să înfricoșeze, nu să informeze și să transforme îndoiala sau scepticismul în ceva iresponsabil din punct de vedere moral – ceea ce este exact opusul a ceea ce face știința”.

Ea remarcă faptul că măsurile au depășit până și ceea ce era considerată „norma” în ceea ce privește autoritarismul: „nici măcar STASI-ul Est German (serviciul secret comunist – n.r.) nu a interzis copiilor să-și îmbrățișeze bunicii sau a interzis relațiile sexuale între oameni care locuiesc în gospodării diferite”.

Jurnalista remarcă faptul că toată această atmosferă de înfricoșare nu ar fi fost posibilă fără contribuția presei: „ De la jurnalism dezinteresat la Pravda, într-o singură legătură”.

Deși este de datoria presei să prezinte punctul de vedere al guvernului, de ce „este nevoie să interzice și – uneori implicit să demonizăm – pe cei care pun la îndoială aceste judecăți”, s-a întrebat ea. Jurnalista a folosit exemplul Lordului Sumption, fost judecător la Curtea Supremă, care a sugerat că interzicerea libertăților este inacceptabilă.

Reamintim că publicația „The Telegraph” a descoperit conversații între oficiali guvernamentali britanici din timpul celor doi ani. Ancheta, denumită „Dosarele Lockdown”, prezintă felul în care aceștia au conlucrat pentru a menține o stare de frică asupra populației, folosindu-se de pretextul „combaterea virusului”.

Situația pare să descrie ce s-a întâmplat și-n România.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. „Ea remarcă faptul că măsurile au depășit până și ceea ce era considerată „norma” în ceea ce privește autoritarismul: „nici măcar STASI-ul Est German (serviciul secret comunist – n.r.) nu a interzis copiilor să-și îmbrățișeze bunicii sau a interzis relațiile sexuale între oameni care locuiesc în gospodării diferite”.”

    Filmul „Viețile altora” de Florian von Donnersmarck a avut un succes extraordinar. El începe cu proclamația Staats Sichercheit cum că „intenționăm să știm TOTUL”. (Cel mai uman personaj din film este un securist, căpitanul de securitate HGW, jucat de Ulrich Mühe – unul care de fapt a avut necazuri cu STASI.)

    Apoi a venit un pârlit de lucrător contractual, pe nume Ed. J. Snowden, care a ruinat dintr-un foc bunătate de film.

    P.S.

    Azi d-l Snowden este rus, spre deosebire de … mine, despre care doar se crede că aș fi în solda lor.

    Nemții au scos și un film cu o tânără (până în 30 de ani), arestată de STASI (împreună cu soțul ei), care se … îndrăgostește de anchetatorul ei securist (jucat de Devid(!) Stretsow, parcă), scrijelește terorizată „11-12” pe peretele celulei (11 = „Du bist schön” și „12=Ich liebe dich”), iar peste ani se și căsătorește cu el (după „die Wende – Suceala”).

    Mi se pare că „11-12” este chiar titlul filmului. Poanta este că filmul spune o poveste … reală. Așa zic nemții, la finele filmului.

  2. -20’000 de lei amenda?

    toate sub cu un singur cuvint,
    “carantina”
    pentru ca e o planeta locuita de distrusi!

    -oameni,
    vite si satane!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE