În rândul personalului din învățământ există o intenție de vaccinare de circa 50%, din datele disponibile în prezent, un termen realist privind vaccinarea profesorilor fiind începutul lunii februarie, a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.
Întrebat dacă profesorii reprezintă o categorie prioritară de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a confirmat, spunând că acest lucru este prevăzut în strategia națională de vaccinare.
Personalul din învăţământ este inclus în personalul care deserveşte activităţile esenţiale, a subliniat acesta.
Pe de altă parte, Valeriu Gheorghiță a precizat că, din datele disponibile în prezent, în rândul profesorilor există un procent de intenţie de vaccinare de circa 50%.
„Ceea ce ţine de noi şi de organizarea campaniei de vaccinare este să creăm mediul favorabil prin care aceste persoane, dacă doresc să se vaccineze, să aibă acces la vaccinare.
Momentul exact în care se va întâmpla acest lucru şi accesul personalului din învăţământ urmează a fi stabilit în perioada următoare, dar şi aici lucrurile nu trebuie privite matematic, pentru că vorbim de un proces dinamic şi care depinde de ritmul de livrare, repet, al dozelor de vaccin şi de adresabilitatea persoanelor către centrele de vaccinare
În ceea ce priveşte catagrafia personalului care doreşte să se vaccineze din sistemul de învăţământ, din ceea ce ştiu din discuţiile cu Ministerul Educaţiei, urmează să se trimită acest tip de chestionar în vederea evaluării intenţiei de vaccinare tocmai pentru a dimensiona cât mai aproape de realitate numărul persoanelor care doresc, în final, să se vaccineze, iar ca termen realist aş putea spune, probabil început de februarie, sfârşit de lună ianuarie”, a explicat Valeriu Gheorghiță.
După cum a relatat R3Media, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că redeschiderea școlilor depinde de „evoluția epidemiologică și de campania de vaccinare”.