OPINIIJos măştile, jos dictatura sanitară!

Jos măştile, jos dictatura sanitară!

Umilinţele au dat în clocot, orb să fii ca să nu vezi. Lumea s-a săturat de restricţiile aberante şi discreţionare, nu mai e dispusă să rabde. Şi pentru ce să îndure, când cu actuala clasă politică nu se întrevede o îmbunătăţire a situaţiei? Să-şi vadă pierdute locurile de muncă şi afacerile, să alunece în mizerie doar de spaima unui virus cu o mortalitate redusă?

Oamenilor le-au ajuns până peste cap indicaţiile aşa-zişilor specialişti, cu merite numai în înspăimântare, în propagarea fricii din varii interese. Nu mai sunt crezuţi decât de foarte puţini. Sunt specialişti în distrugerea vieţilor şi libertăţilor cetăţeneşti, care au instaurat dictatura. Căci n-ai cum să mai vorbeşti despre democraţie în România.

Covid-19 nu ucide cât protocoalele medicale aberante, ca neîngrijirea bolnavilor cronici pe considerent că e pandemie şi spitalele au altă treabă. Spaima autorităţilor de propagarea virusului a fost de înţeles câteva luni, dar n-are nicio justificare după un an, decât că le convine perpetuarea stărilor de excepţie, când au prilejul să facă aproape orice, cu convingerea că n-o să fie traşi la răspundere. Statul a devenit unul terorist, întors împotriva locuitorilor obişnuiţi. Dar populaţia s-a trezit din prea lunga şi îngăduitoare inerţie.

Politicienii n-au cum să se ascundă, în continuare, în spatele specialiştilor, să arunce vina pe aceştia. Vina principală le aparţine, nu ştiu care medic dus cu pluta n-a fost ales de cetăţeni, dar senatorii şi deputaţii da. Politicienii sunt decidenţii, nimeni altcineva. Toată stima pentru cei care ies în stradă, la proteste, contra restricţiilor.

Jos măştile, jos dictatura sanitară!

1 COMENTARIU

  1. Toată stima oricărui marturistior al acestor adevăruri și realități. Am ajuns zilele în care dacă spui și susții chiar și cele mai banale și evidente adevăruri – până la urmă truisme – te pui într-o poziție de mare pericol.

    Cinste tuturor care celor care nu se descurajează și mărturisesc și cel mai simplu adevăr! De acolo vine adevărata dreptate și libertate (inclusiv a duhului), dar și echilibrul și discernământul: din stabilirea și apoi marturisirea continuă (inclusiv interioară, dar neapărat și prin faptă) a adevărului – de la cel mai simplu, la cel mai complex. Și așa, treaptă cu treaptă, piatra cu piatră întoarsă, putem ajunge chiar și până la Dumnezeu și mântuire!: „Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi.” Ioan 8, 32

    Un om nemincinos, curios (implicat, harnic, gânditor) și atent, nu are cum să nu ajungă la Adevăr (Hristos). Dar ca să îl câștige, mai trebuie să îl și mărturisească (să îl trăiască, făptuiască, să”miște”, sinceritatea nu e de ajuns – decât întru cunoaștere și aflare, dar atât). Mulți au cunoscut Adevărul, dar ținându-l sub obroc

    Cinste tuturor celor care mărturisesc adevărul, dar mai ales Adevărul!

    PS: Vă urmăresc și mă bucur că scrieți pe R3media – pentru mine e o întâmplare plăcută („in templum”), chiar zilele trecute o cunoștință apropiată, o Maica (Monahie) Profesor mi-a recomandat cartea dumneavoastră „Cum văd lumea”, pe care a spus că, de asemenea, o recomandă și tuturor studenților săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite