joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEJohnson & Johnson nu va mai produce vaccinul anti-Covid. Autorităţile americane retrag...

Johnson & Johnson nu va mai produce vaccinul anti-Covid. Autorităţile americane retrag autorizaţia

Autorizaţia de urgenţă pentru vaccinul Covid-19 de la Johnson & Johnson a fost retrasă de către autorităţile de reglementare din Statele Unite. Chiar compania Janssen a cerut ca aceasta să fie retrasă din cauza cererii scăzute. Acesta pare a fie motivul pentru care compania nu dorește să mai producă variante actualizate ale vaccinului, potrivit Bloomberg, informează News.ro.

Compania Janssen a informat Food and Drug Administration (FDA) că vaccinurile achiziționate de guvern nu mai sunt în termen de valabilitate şi, de asemenea, că în Statele Unite nu mai există cerere pentru aceste vaccinuri, a transmis autoritatea de reglementare prin intermediul într-un comunicat.

„FDA a stabilit că este oportună revocarea acestei autorizaţii pentru a proteja sănătatea şi siguranţa publică”, potrivit comunicatului. Compania „nu intenţionează să actualizeze compoziţia tulpinii acestui vaccin pentru a aborda variantele emergente”, explică FDA.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Joshua Sharfstein, decan pentru practicile de sănătate publică la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, susține că această măsură nu va afecta persoanele care s-au vaccinat cu vaccinul produs de Janssen.

„Din moment ce motivul retragerii nu are legătură cu eficacitatea vaccinului, nu m-aş aştepta să se schimbe ceva în ceea ce priveşte protecţia cuiva care a fost vaccinat”, a transmis acesta.

Potrivit aceleiași surse, din cauza deficiențelor de fabricație, încă de când a fost disponibil pe piață, vaccinul de la Johnson & Johnson a avut de înfruntat o serie de probleme. Au existat mai multe cazuri de tulburare rară şi potenţial mortală de coagulare a sângelui la pacienţii vaccinaţi, lucru care a încetinit lansarea sa pe piață. Acesta pare să fie motivul pentru care cerea sa a fost scăzută comparativ cu cerera pentru vaccinurile produse de Moderna şi Pfizer/ BioNTech.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

 1. Autorizatia se retrage ca nu e ok medicamentul. Faptul ca nu e cerere nu are legatura cu retragerea autorizatiei. Sa ne spuna FDA la care alte medicamene care erau ok a mai retras autorizatia. Sa intelegem ca daca un medicament nu mai are cerere asta implica indirect retragerea autorizatiei de punere pe piata? Autorizatia vizeaza strict eficacitatea medicamentului si nu cerea de piata. Limbajul progresist e la ordinea zilei si la varful CDC. Niste ucigasi toti cei implicati in punerea pe piata a acestor otravuri!

 2. a inceput cu “doza unica”
  a continuat cu
  O doză suplimentară de vaccin Johnson&Johnson ar crește …
  digi24.ro
  https://www.digi24.ro › Știri › Externe
  25 aug. 2021 — Compania americană Johnson & Johnson, care produce vaccinul anti-COVID-19 administrat în doză unică, a anunţat miercuri că cel mai recent …

  -de fapt a inceput cu

  Is SC Johnson the same company as Johnson …

  According to SC Johnson’s CEO, Fisk Johnson: SC Johnson is a separate, privately held company and has never had any family or business connection with Johnson & …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate