luni, mai 20, 2024
ACTUALITATEJoe Biden susține Twitter pentru „reducerea discursului ce instigă la ură” după...

Joe Biden susține Twitter pentru „reducerea discursului ce instigă la ură” după ce l-au cenzurat pe Donald Trump

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat luni faptul că Președintele Joe Biden susține eforturile făcute de Twitter pentru „reducerea discursului ce instigă la ură” după ce l-au cenzurat pe Donald Trump, eliminându-l de pe platformă.

Psaki a menționat că decizia de a interzice și cenzura persoane de pe Twitter „a fost o decizie asumată de Twitter.”

„Cu siguranță am discutat cu ei [Twitter] despre nevoia ca platformele de social media să continue să facă pași înspre reducerea discursului instigator la ură.

Chiar dacă e greu de crezut, noi [Casa Albă] nu petrecem mult timp discutând despre Președintele Trump aici – fostul Președinte Trump – să fim foarte clari.”, a declarat Jen Psaki, conform Breitbart.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Un reporter l-a întrebat pe Psaki dacă absența lui Trump de pe rețelele sociale au făcut munca lor mai ușoară.

„Nu putem spune că îi ducem dorul pe Twitter”, a spus acesta.

Twitter a lansat o „epurare masivă” de conservatori de pe platformă odată cu inaugurarea Președintelui Joe Biden la Casa Albă.

„Suntem concentrați pe un singur cont [al lui Donald Trump] acum, dar acest lucru va lua amploare la mai mult decât un singur cont și va continua mult mai mult decât pentru o zi, o săptămână sau următoarele săptămâni, va merge dincolo de inaugurare”, a precizat Jack Dorsey, CEO Twitter, într-o conferință cu angajații filmată și distribuită de Project Veritas.

Politico a estimat săptămâna trecută că cenzurarea totală a lui Trump de pe Twitter este un „cadou neprețuit” pentru Biden. „Nu au de a face cu postări deranjante în fiecare oră? Se simt binecuvântați!”

În plus, directorul general Twitter a declarat că interzicerea lui Trump de pe platformă este pentru siguranța întregii lumi, dată fiind divizarea politic-socială a Statelor Unite.

„S.U.A. este extrem de divizată. Platforma noastră arată asta în fiecare zi. Și este datoria noastră să protejăm integritatea conversațiilor și să ne asigurăm că facem ce se poate face pentru a fi siguri că nimeni nu ajunge rănit din cauza acestor lucruri.”, a menționat Jack Dorsey, conform New York Post.

Reformele justițiare ale platformelor de social media, începând cu Twitter, au creat mari controverse în spațiul public, divizând și mai abrupt societatea la nivel global.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE