joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEJoe Biden și-a dat acordul ca ambasadele SUA din lume să afișeze...

Joe Biden și-a dat acordul ca ambasadele SUA din lume să afișeze și steagul LGBT lângă cel al Americii

Secretarul de stat american Antony Blinken a primit aprobarea ca ambasadele și consulatele țării sale din întreaga lume să afișeze și steagul homosexualității pe același stâlp ca și pe cel american, informează Daily Wire.

Directiva lui Blinken a anulat politica administrației Trump, pusă în aplicare de Secretatul Mike Pompeo, care a refuzat să permită afișarea acestui steag alături de cel al SUA, relatează Foreign Policy. Cu toate acestea, și pe vremea lui Trump era permisă afișarea simbolurilor LGBT, doar că nu în același loc cu simbolurile americane.

Potrivit telegrame confidențiale intrat în posesia Foreign Policy, Blinken a autorizat diplomații să desfășoare steagul curcubeu înainte de 17 mai, care este Ziua internațională împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei. Iunie comemorează luna Pride în Statele Unite și multe alte țări.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Telegrama conținea o precizare, însă, spunând că autorizarea nu este o cerință, iar șefii de misiune care conduc fiecare ambasadă sau consulat pot alege dacă arborează pavilionul Pride sau prezintă alte simboluri care conțin sprijin pentru drepturile LGBTQ pe baza realităților locale”, scrie Foreign Policy.

În 2019, vicepreședintele de atunci, Mike Pence, a apărat reticența administrației Trump de a permite unui drapel legat de sexualitate să zboare pe același stâlp cu steagul care reprezintă națiunea. „După cum a spus președintele în noaptea în care am fost aleși, suntem mândri că putem sluji fiecare american. Amândoi simțim foarte puternic pentru asta, dar când vine vorba de stâlpul american, ambasadele americane și capitalele din întreaga lume, acolo zboară un singur steag american”, a declarat el pentru NBC News.

„Unele ambasade americane au eludat directiva din era Trump. Ambasada SUA în Coreea de Sud, de exemplu, a afișat pe fațadă un steag mare Pride, mai degrabă decât pe un stâlp. Ulterior, a îndepărtat steagul în același timp în care Departamentul de Stat i-a ordonat să scoată un banner pentru Black Lives Matter.

Toate misiunile diplomatice ale SUA necesită aprobarea scrisă prealabilă din partea conducerii superioare a Departamentului de Stat din Washington pentru a afișa orice steag pe același pavilion cu steagul SUA, cu excepția unui steag de serviciu străin sau a unui steag care simbolizează prizonierii de război sau dispăruții în acțiune. În conformitate cu legislația SUA, astfel de steaguri trebuie să fie arborate sub steagul SUA”, a notat Foreign Policy.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Șefii de misiune sunt reprezentanții direcți ai președintelui în străinătate”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat pentru politica externă. „Departamentul își sprijină prerogativa de a gestiona operațiunile misiunii pentru a-și maximiza eficacitatea în acest rol, în limitele legislației și reglementărilor SUA.”

Contactat de New York Post, Departamentul de Stat a mai afirmat: „Președintele Biden crede că puterea Americii se găsește în diversitatea sa. America este mai puternică, acasă și în întreaga lume, când este inclusivă.”

„Recunoscând că contextul fiecărei țări este diferit, ambasadele și consulatele SUA elaborează planuri individuale de sensibilizare a persoanelor LGBTQI + cu privire la violență, abuzuri ale drepturilor omului și discriminare, inclusiv afișaje exterioare adecvate”, se adaugă în comunicat.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE