duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEJoe Biden intenționează să candideze din nou la alegerile prezidențiale din 2024...

Joe Biden intenționează să candideze din nou la alegerile prezidențiale din 2024 și intensifică tensiunile cu Rusia și China în cadrul primei conferințe de presă

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a ținut joi o conferință de presă, fiind abia prima întâlnire directă cu publicul de la instaurarea acestuia în funcția de șef al statului. Acesta a declarat, printre altele, că intenționează să candideze în alegerile prezidențiale din 2024, evitând până acum să dea un răspuns atât de direct, adăugând că vicepreședinta sa, Kamala Harris, va fi din nou colega sa de echipă în acest caz, relatează AFP, citat de Agerpres. Totodată, în cadrul acestei conferințe, a promis că sub mandatul lui China nu va depăși S.U.A. în ceea ce privește statutul de „cea mai puternică țară din lume” și a criticat aspru politicile adoptate de Federația Rusă și Republica Populară Chineză.

Întrebat fiind ce planuri are în legătură cu alegerile viitoare, din 2024, acesta a declarat că este deschis unei noi candidaturi, invocând credința sa în destin.

„Răspunsul este da, intenționez să candidez pentru realegerea mea. La aceasta mă aștept. Nu știu de unde veniți, (…) dar am un mare respect pentru destin. Nu aș putea planifica niciodată cu certitudine patru ani și jumătate, trei ani și jumătate în avans.”, a declarat președintele american.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Joe Biden este în vârstă de 78 de ani, iar Kamala Harris, care se află deja pe lista Partidului Democrat de candidați pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2024, are 56 de ani.

În ceea ce privește relațiile din ce în ce mai tensionate cu Rusia și China, acesta arată vreo intenție de „împăcare” sau de a ajunge la un consens.

„China are un obiectiv general – să devină cea mai importantă țară din lume, cea mai bogată țară din lume și cea mai puternică țară din lume. Asta nu se va întâmpla cât sunt în funcție deoarece Statele Unite vor continua să crească. (…) Este genul acela de persoană, precum Putin, care crede că autocrația este soluția viitorului, [iar] democrația nu poate funcționa într-o lume din ce în ce mai complexă.

Obiectivul nostru nu este să concurăm sau să înlocuim altă țară. Aceasta nu este niciodată strategia noastră națională. Nu credem că încercările de a diviza lumea în diferite tabere sau chiar de a construi blocuri militare ce se confruntă, nu credem că acest tip de abordare este o soluție.”, precizează liderul american.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Tot în cadrul conferinței, Biden anunță că Statele Unite vor „răspunde” Coreei de Nord dacă țara continuă să „intensifice tensiunile”, testând rachete balistice. „Sunt pregătit și pentru o formă de diplomație, dar trebuie să fie condiționată de rezultatul final al denuclearizării.”, spune acesta.

Tensiunile ce există deja între marile puteri globale par a fi intensificate de președintele american.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE