marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEJanez Janșa, fost premier al Sloveniei, acuze grave: Occidentul a avut o...

Janez Janșa, fost premier al Sloveniei, acuze grave: Occidentul a avut o strategie de a lăsa Ucraina să sufere, pentru a slăbi Rusia și a obține, poate, schimbări la Moscova

Janez Janșa, fost premier al Sloveniei și o personalitate istorică a acestei țări, face acuzații grave în cazul războiului din Ucraina.

În opinia sa, Occidentul a evitat să ofere Ucrainei armele de care avea nevoie, pentru a prelungi războiul și a slăbi Rusia.

Janșa a spus că dacă Ucraina ar fi primit armele necesare în vara lui 2022, războiul s-ar fi încheiat, dar Occidentul a preferat altă strategie.

„Ucraina are nevoie de arme moderne. Dacă le-am fi livrat în vara anului 2022, războiul ar fi luat sfârșit. A existat o mare fereastră de oportunitate timp de șase luni și am luptat pentru a le oferi armele. Zelensky a declarat la summitul NATO din aprilie 2022 că nu au nevoie ca soldații NATO să moară pentru Ucraina, ci doar 1% din rezervele lor militare. 1% ar fi fost suficient, dar nu s-a făcut. Au existat dezbateri interminabile despre ce erau: “arme ofensive” sau “arme defensive”. Oameni care nu văzuseră niciodată un câmp de luptă au devenit experți în arme. A fost jenant.

În opinia mea, aceasta a fost o strategie, un interes calculat în care Ucraina urma să sufere, desigur, dar în care Rusia urma să își piardă puterea – o problemă în minus și care va duce, poate, la schimbări interne în Rusia. Problema este că acesta nu este Războiul Rece; este o situație nouă în care există și alți actori, cum ar fi China. Există, de asemenea, India, cea mai mare țară democratică din lume, care a refuzat să semneze documentul adoptat la summitul elvețian și care este o țară care trebuie cucerită. Și toate acestea fără a uita că actuala conducere a Statelor Unite este o glumă. Acesta este motivul pentru care este atât de important ca Europa să schimbe cu adevărat direcția”, a spus Janșa într-un interviu pentru The European Conservative.

Janez Janșa este unul dintre cei mai cunoscuți politicieni sloveni din istoria acestei țări. Un aliat al președintelui Donald Trump, Janșa s-a remarcat în 2021 după ce l-a criticat pe Dacian Cioloș, comparându-l cu fostul președinte iugoslav, Slobodan Miloșevici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE