ACTUALITATEJakub Maciejewski, jurnalist polonez apropiat de România și Republica Moldova: Uniunea Europeană...

Jakub Maciejewski, jurnalist polonez apropiat de România și Republica Moldova: Uniunea Europeană trebuie schimbată, influența germană oprită și ingineria socială a stângii liberale demascată

Jakub Maciejewski, un jurnalist polonez care în 2018 a mers în Marșul Centenar alături de tinerii unioniștii de pe ambele maluri ale Prutului și a scris în presa poloneză despre dorința de reunire prezentă atât în România, cât și în Republica Moldova, a punctat, pe portalul wPolityce.pl, preluat de Remix News, motivele pentru care Uniunea Europeană trebuie reformată și un Polexit este exclus.

„Nu vă place Uniunea Europeană? Nu vă plac deciziile luate de susținătorii fanatici ai federalizării? Sunteți enervat de supraîncărcarea reglementărilor și presiunea din partea sediului UE? Dominația stângii liberale vă jignește, ca conservator? Bun venit în club!

Dar Polexit nu este un răspuns la aceste probleme.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Politicienii de carieră cinici care câștigă sprijinul alegătorilor și interesul cititorilor fac apel la Polexit. Idealiști naivi solicită acest lucru atunci când sunt pe bună dreptate iritați de abordarea patronatoare a progresiștilor. În cele din urmă, agenții pierduți de influența rusă și idioții utili solicită și Polexit.

De ce, atunci, conservatorismul ne interzice să părăsim UE?

În principal pentru că UE nu va dispărea dacă Polonia o va părăsi, ci va rămâne o problemă. Monstrul de stânga se va consolida dacă UE își pierde cel mai puternic grup de dreapta, Lege și justiția (PiS). După Brexit, UE a pierdut politicieni moderați. Cu Polexit, ar pierde și mai mult.

Susținătorii fermi ai Polexit sunt ca niște copii care cred că, dacă închid ochii, atunci problema va dispărea în mod magic.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

“Cui i-ar păsa de toate astea dacă nu am mai fi acolo?” se pot întreba euroscepticii. Cu toate acestea, ar trebui să ne pese, pentru că UE ar accelera și mai repede spre federalizare, ar fi în continuare vecina Poloniei, iar deciziile sale ar viza tot Polonia. Energia, tehnologia și deciziile economice și legale vor fi luate în continuare în uniune și vor fi reflectate înapoi în Polonia. Dacă UE ar cere brusc standarde nutriționale diferite, atunci exportatorii polonezi ar trebui să se adapteze. Dacă UE și-ar schimba legile cu privire la frontiere, atunci ar viza două treimi din frontierele Poloniei.

Susținătorii fermi ai Polexit sunt ca niște copii care cred că, dacă închid ochii, atunci problema va dispărea în mod magic.

Celor care ar indica Regatul Unit ca un exemplu de urmat, aș dori să vă reamintesc că britanicii au o economie la fel de mare ca multe țări mai sărace ale UE luate împreună. Mai mult, Marea Britanie se află pe o insulă și departe de Rusia. Desigur, influența Moscovei la Bruxelles și Berlin este o problemă pentru Polonia, dar odată cu plecarea noastră din UE nu ar dispărea din capitalele occidentale. De fapt, această influență ar deveni mai puternică.

În cele din urmă, conservatorii nu ar trebui să se teamă de provocările modernității și de lupta pentru civilizație. Europa este tot continentul și casa noastră, iar reprezentanții civilizației latine nu trebuie să cedeze teren germanilor, eurocraților și ideologilor cu steagul curcubeu.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Uniunea Europeană trebuie schimbată și influența germană oprită, ingineria socială de stânga liberală demascată și, cel mai important, nu putem renunța la aceste lucruri. Ca parte a acestui proiect, putem critica Bruxelles-ul, bloca mișcările sale nefirești și ne putem revolta împotriva politizării instituțiilor.

Va veni un moment în care Polonia va găsi aliați, iar perioada nenorocirii se va încheia. Între timp, abordarea Poloniei trebuie să fie atât de dură și determinată în obiectivele sale, încât UE va ceda mai repede decât se va preda Polonia“, a spus Jakub Maciejewski.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate