ACTUALITATEIulian Iancu, numit în conducerea ANRE. Fostul deputat a fost artizanul legii...

Iulian Iancu, numit în conducerea ANRE. Fostul deputat a fost artizanul legii offshore care „speria investitorii” și care a fost modificată de actuala coaliție

Plenul Parlamentului a decis, miercuri, numirea fostului deputat PSD Iulian Iancu în funcţia de membru al Comitetului de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Fostul deputat este acuzat de către Ludovic Orban și cei de la USR că ar fi „omul rușilor”. De altfel, Orban și Iancu se află într-un proces din această cauză.

Cred că nu mă voi afla în conflict de interese pentru că voi vota împotriva numirii lui Iancu. Cred că este o ruşine pentru Parlamentul României şi mai ales pentru PSD, care a făcut această nominalizare”, a afirmat Orban, miercuri, 22 iunie. El a menţionat că Iancu este „o alegere catastrofală” pentru ANRE. Și deputata USR Cristina Prună a criticat nominalizarea lui Iulian Iancu pentru această funcţie, susţinând că acesta a promovat în Parlament mai multe legi care au făcut România „mai dependentă de gazele ruseşti”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Deputatul Violeta Alexandru a afirmat la rândul său că PNL a ajuns să „înghită” absolut orice din partea PSD și că Iulian Iancu este în spatele legii offshore, în varianta în care „a alungat investitorii decenți și serioși din România”.

„Iulian Iancu? Serios? Mă uit la liberali: Iulian Iancu? Serios? Nu vă amintiţi de 2018 şi de Legea offshore, care a alungat toţi investitorii decenţi şi serioşi din România? Chiar nu mai avem jenă în ţara asta? Să punem punct în spaţiu public, aşa dânşii pot să facă ce vor ei în spaţiul privat, carierei unor oameni de care se leagă tot ce e mai rău în România, Iulian Iancu pe domeniul lui. Mă uit la Partidul Naţional Liberal: Iulian Iancu? Chiar aşa aţi ajuns, să înghiţiţi absolut orice vă vine de la un PSD care aparent se reformează, în realitate acelaşi PSD rămâne cu Iulian Iancu susţinut acum?”, a adăugat Violeta Alexandru.

Evident, Violeta Alexandru se referă la varianta „Dragnea” a legii offshore. Legea a fost modificată radical de coaliția PNL-PSD, noua versiune fiind acuzată că nu ajută cu nimic piața internă și consumatorii români.

Iulian Iancu a fost acuzat de fostul deputat Georgian Pop că ar fi „omul Gazprom”. Georgian Pop a fost șeful comisiei de control a SRI și a avut un rol-cheie în 2019, la votul de învestire a guvernului Orban 1 în Parlament. Deși făcea parte din Pro România, Pop a participat la vot, alături de alți 6 colegi din partid și câțiva membri PSD, pentru a asigura majoritatea necesară trecerii guvernului minoritar PNL condus de Ludovic Orban.

Președintele PSD a spus că Iulian Iancu a fost supus unui proces de verificare de către Serviciile de Informații.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Cine se mai uita in gura lui Orban si a usereului e un retard. Niste gunoaie care si-au dat examenul de valoare cand au fost la guvernare. Acum s-au spalat un pic in opozitie si au inceput sa ridice ciocul. Nu v-am uitat porcariile care le-ati facut orbane si usereule! La gunoi cu voi ca acolo va e locul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...