ACTUALITATE#Italiaserevoltă Proteste masive împotriva noilor restricții au avut loc în Milano, Torino...

#Italiaserevoltă Proteste masive împotriva noilor restricții au avut loc în Milano, Torino și în alte orașe. La Trieste, carabinierii și-au dat jos căștile și au trecut de partea manifestanților VIDEO

Proteste masive împotriva noilor măsuri restrictive impuse de Guvernul Italiei au izbucnit în toată Italia, făcând ca azi noapte hashtag-ul #italiasiribella (italia se revoltă), să fie printre cele mai uzitate pe rețelele de socializare.

Protestele au izbucnit la Milano, Torino, Napoli, Palermo, Lecce, Brescia, Latina, Ravenna, Treviso sau Trieste. Oamenii au cerut ridicarea restricțiilor și au strigat „Libertate, Libertate”. Alții purtau mesaje precum cel al unei fetițe pe care stătea scris: „Deschideți localul tatălui meu” (foto sus).

La Trieste, carabinierii și-au dat jos căștile în semn de solidaritate cu manifestanții, momentul fiind aplaudat de către oamenii prezenți în stradă, informează Vox News.

În alte orașe, însă, s-au înregistrat tensiuni între forțele de ordine și manifestanți, iar la Torino un grup de protestatari a spart vitrinele unor magazine de lux, pe care le-au jefuit.

Momentul a fost condamnat în unanimitate pe rețelele sociale, mai mulți utilizatori fiind de părere că acel grup a fost unul diversionist, menit să compromită întregul protest.

Napoli iese în stradă pentru a patra oară, consecutiv. Localnicii se împotrivesc carantinei regionale care îi obligă să stea în casă între 23 şi 5 dimineața.

La unison, protestatarii au cerut demisia guvernului Conte, un guvern „tehnocrat”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...