miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATE#Italiaserevoltă Proteste masive împotriva noilor restricții au avut loc în Milano, Torino...

#Italiaserevoltă Proteste masive împotriva noilor restricții au avut loc în Milano, Torino și în alte orașe. La Trieste, carabinierii și-au dat jos căștile și au trecut de partea manifestanților VIDEO

Proteste masive împotriva noilor măsuri restrictive impuse de Guvernul Italiei au izbucnit în toată Italia, făcând ca azi noapte hashtag-ul #italiasiribella (italia se revoltă), să fie printre cele mai uzitate pe rețelele de socializare.

Protestele au izbucnit la Milano, Torino, Napoli, Palermo, Lecce, Brescia, Latina, Ravenna, Treviso sau Trieste. Oamenii au cerut ridicarea restricțiilor și au strigat „Libertate, Libertate”. Alții purtau mesaje precum cel al unei fetițe pe care stătea scris: „Deschideți localul tatălui meu” (foto sus).

La Trieste, carabinierii și-au dat jos căștile în semn de solidaritate cu manifestanții, momentul fiind aplaudat de către oamenii prezenți în stradă, informează Vox News.

În alte orașe, însă, s-au înregistrat tensiuni între forțele de ordine și manifestanți, iar la Torino un grup de protestatari a spart vitrinele unor magazine de lux, pe care le-au jefuit.

Momentul a fost condamnat în unanimitate pe rețelele sociale, mai mulți utilizatori fiind de părere că acel grup a fost unul diversionist, menit să compromită întregul protest.

Napoli iese în stradă pentru a patra oară, consecutiv. Localnicii se împotrivesc carantinei regionale care îi obligă să stea în casă între 23 şi 5 dimineața.

La unison, protestatarii au cerut demisia guvernului Conte, un guvern „tehnocrat”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE