ACTUALITATE #Italiaserevoltă Proteste masive împotriva noilor restricții au avut loc în Milano, Torino...

#Italiaserevoltă Proteste masive împotriva noilor restricții au avut loc în Milano, Torino și în alte orașe. La Trieste, carabinierii și-au dat jos căștile și au trecut de partea manifestanților VIDEO

Proteste masive împotriva noilor măsuri restrictive impuse de Guvernul Italiei au izbucnit în toată Italia, făcând ca azi noapte hashtag-ul #italiasiribella (italia se revoltă), să fie printre cele mai uzitate pe rețelele de socializare.

Protestele au izbucnit la Milano, Torino, Napoli, Palermo, Lecce, Brescia, Latina, Ravenna, Treviso sau Trieste. Oamenii au cerut ridicarea restricțiilor și au strigat „Libertate, Libertate”. Alții purtau mesaje precum cel al unei fetițe pe care stătea scris: „Deschideți localul tatălui meu” (foto sus).

La Trieste, carabinierii și-au dat jos căștile în semn de solidaritate cu manifestanții, momentul fiind aplaudat de către oamenii prezenți în stradă, informează Vox News.

În alte orașe, însă, s-au înregistrat tensiuni între forțele de ordine și manifestanți, iar la Torino un grup de protestatari a spart vitrinele unor magazine de lux, pe care le-au jefuit.

Momentul a fost condamnat în unanimitate pe rețelele sociale, mai mulți utilizatori fiind de părere că acel grup a fost unul diversionist, menit să compromită întregul protest.

Napoli iese în stradă pentru a patra oară, consecutiv. Localnicii se împotrivesc carantinei regionale care îi obligă să stea în casă între 23 şi 5 dimineața.

La unison, protestatarii au cerut demisia guvernului Conte, un guvern „tehnocrat”.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate