luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEItalia | Legislația se respectă, iar cuplurile de același sex sunt șterse...

Italia | Legislația se respectă, iar cuplurile de același sex sunt șterse de pe certificatele de naștere ale copiilor. Se păstrează doar părinții biologici

Orașul Padova, din nordul Italiei, a început să elimine numele părinților nebiologici din certificatele de naștere, ca urmare a unei noi legi adoptate de administrația conservatoare a Giorgiei Meloni, potrivit Remix News.

Potrivit datelor oficiale, aceste certificate de naștere aparțin a 33 de copii ai femeilor lesbiene italiene care au fost înregistrate ca părinți în 2017 sub conducerea municipală a lui Sergio Giordani. 27 dintre aceste documente au fost modificate pentru a elimina numele părinților nebiologici.

Giordani a fost ales primar în 2017 cu promisiunea de a aboli denumirea tradițională de „mamă” și „tată” de pe certificatele de naștere, dar aceasta a fost anulată când guvernul Giorgiei Meloni a ordonat autorităților locale să nu mai înregistreze copiii părinților de același sex cu numele ambilor părinți.

Aceasta înseamnă că numai părintele biologic al copilului poate fi numit pe certificatul de naștere. Maternitatea surogat este ilegală în Italia și nici măcar căsătoria homosexuală nu a fost legalizată.

Măsura împiedică, de asemenea, bărbații aflați în relații cu alți bărbați să înregistreze nașterea copiilor lor pe numele ambilor tați. În schimb, trebuie să aleagă pe unul dintre ei pentru a fi părintele legal.

În martie, Giordani spusese că, în ciuda ordonanțelor guvernamentale, biroul său va continua să înregistreze părinții de același sex ai copiilor.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate