vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATEItalia | Noul Guvern conservator începe în forță: lucrătorii din domeniul medical...

Italia | Noul Guvern conservator începe în forță: lucrătorii din domeniul medical nevaccinați vor reveni la muncă, se anulează amenzile pentru cei care au refuzat inocularea, se elimină informările zilnice privind virusul

Noul Guvern conservator al Italiei, condus de Giorgia Meloni, începe să pună în practică promisiunile electorale.

Instalat oficial pe 22 octombrie, Guvernul Meloni a decis să anuleze interdicția lucrătorilor din domeniul medical, de a profesa dacă nu sunt vaccinați.

Anunțul a fost făcut de către Ministrul Sănătății, Orazio Schillaci, relatează Reuters. Conform sursei citate, decizia ar fi survenit după ce noile autorități au constatat o lipsă a personalului medical, dar și că numărul de cazuri este în scădere.

„Finalizăm o măsură care va permite reintegrarea în serviciu a personalului medical suspendat pentru că a refuzat să se supună vaccinării obligatorii”, a sunat o declarație de pe siteul ministerului.

Mai mult decât atât, Guvernul va anula amenzile persoanelor cu vârsta peste 50 de ani, care au refuzat să se vaccineze obligatoriu. Măsură este valabilă pentru această categorie de vârstă, pentru că obligativitatea vaccinării fusese decisă de vechiul guvern doar pentru staff-ul medical și persoanele peste 50 ani. Amenda era de 100 de euro.

Dar nu e tot: ministerul a anunțat că va suspenda publicarea cifrelor zilnice legate de această boală și că va emite, de-acum înainte, doar informări săptămânale.

Reamintim că înainte de alegeri, coaliția de centru-dreapta a promis că va declanșa o anchetă cu privire la felul cum a fost gestionată pandemia de Guvernul Draghi și va exclude orice măsură similară cu certificatul verde.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. normal, acolo s-au intepat majoritatea.. certificatul verde era doar un mijloc de constrangere, si-a produs efectele, nu mai e nevoie de el.
    Deci Meloni a rezolvat.. un nimic.
    Intai au creat probleme si acum se fac ca le rezolva, iar lumea ar trebui sa fie fericita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE