ȘTIRIItalia: Nesupunere civică masivă. 50.000 de restaurante ar fi pregătite să deschidă,...

Italia: Nesupunere civică masivă. 50.000 de restaurante ar fi pregătite să deschidă, simultan, pe 15 ianuarie, indiferent dacă Guvernul le va permite sau nu

Pe rețelele de socializare din Italia este anunțată o mare mișcare de nesupunere civică, ce ar avea loc în toată țara pe 15 ianuarie.

Mai precis, sub hashtag-ul #ioapro (eu deschid), sunt prezentate mărturii ale unor persoane care afirmă că sunt patroni de restaurante și care spun că vor deschide localurile vineri, 15 ianuarie, la prânz.

Mișcarea este condusă de către Antonio Alfieri, patron a două restaurante în Sassuolo și unul la Fiorano Modenese. Acesta, împreună cu alți prieteni patroni, au format mișcarea #ioapro.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Alfieri (61 de ani) a declarat că întoarcerea la muncă este modul patronilor de restaurant de a face grevă. „Dacă mai stăm așa, vom muri”, spune el referind-se la noul Decret al Guvernului Conte cu privire la măsurile privind combaterea pandemiei.

Conform acestuia, barurile și localurile din zona galbenă pot fi deschise la prânz, dar programul trebuie să se încheie la ora 18:00. Patronii de baruri și restaurante spun că vor păstra deschise localurile și după ora 18:00, pentru a trimite un mesaj Guvernului.

„Pandemia există și nu se va termina cu vaccinul. Va dura mult mai mult. Și trebuie să conviețuim cu virusul. Chiar ei ne-au dat instrumentele cu care să o facem: distanțare, mască, gel, termoscanner, dezinfectarea localurilor, reducerea spațiilor închise. Nu cerem să câștigăm în acest moment, ci doar să lucrăm, poate chiar și cu mai multe restricții, ca să putem plăti chirie, utilități, materii prime și salariile colaboratorilor noștri. Minimul pentru a supraviețui și pentru a ajunge la vremuri mai bune”, a spus Alfieri, pentru La Gazzetta di Massa e Carrara.

Mișcarea #eudeschid a început în Germania, a trecut prin Elveția și acum a ajuns în Italia. Conform lui Alfieri și celor care postează pe Twitter sub hashtagul #ioapro, ar fi vorba de 50.000 de patroni de restaurante și baruri care s-ar fi alăturat mișcării.

<

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite