sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATEItalia | Activiștii eco-fanatici au vandalizat celebra Fontana di Trevi pentru a...

Italia | Activiștii eco-fanatici au vandalizat celebra Fontana di Trevi pentru a „protesta” împotriva schimbărilor climatice

Șapte extremiști au escaladat duminică Fântâna Trevi (Fontana di Trevi) din Roma şi au turnat cărbune lichid în apă pentru a o colora în negru și a murdări, relatează Reuters.

Protestatarii din gruparea „Ultima Generazione” (Ultima Generaţie) au fluturat bannere cu mesajul „Nu vom plăti pentru combustibilii fosili”, şi au strigat „ţara noastră este pe moarte”.

Poliţişti în uniformă au intrat în apă pentru a-i scoate pe activişti, în timp ce turişti filmau incidentul, iar câţiva dintre privitori le-au adresat insulte protestatarilor, potrivit imaginilor video.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Gruparea “Ultima Generazione” a publicat un comunicat în care cerea stoparea subvenţiilor publice pentru combustibilii fosili şi a afirmat că protestele au legătură cu inundaţiile devastatoare din regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei. Grupul a afirmat că una din patru case din Italia este expusă riscului de inundaţii.

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a condamnat protestul, ultimul dintr-o serie de acţiuni care au vizat opere de artă din Italia.

„Destul cu aceste atacuri absurde asupra moştenirii noastre artistice”, a scris el pe Twitter.

Potrivit tradiţiei, vizitatorii aruncă monede în faimoasa Fântână Trevi, care datează din secolul al XVIII-lea, pentru a se asigura că se vor întoarce într-o zi la Rom

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Astia erau acum 15 ani teroristi. Acum vad ca le zice ecoactivisti. Peste inca 15 ani o sa fie eroii noii ordinii. Se va invata la istorie despre ei! Ce porcarie! Suntem o societate in care cu cat te dai mai prost cu atat avansezi mai sus!

  2. au schimbat placa in ‘schimbari climatice’, e cam penibil sa spui incalzire globala atata timp cat la mine inca mai porneste centrala noaptea in luna mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE