ACTUALITATE Istoricul Marius Oprea despre „fenomenul Șoșoacă”: Oriunde va ajunge, a reuşit deja...

Istoricul Marius Oprea despre „fenomenul Șoșoacă”: Oriunde va ajunge, a reuşit deja o tristă performanţă: să rupă şi mai adînc şi dureros România în două, cu Patria pe buze

Istoricul Marius Oprea analizează, în ultimul său articol destinat agenției Mediafax, prestația senatoarei Diana Șoșoacă.

El afirmă că senatoarea se simte ca „peștele în apă” în mijlocul unei mulțimi „în egală măsură neputincioasă și furioasă: de astă dată, între minerii din Valea Jiului”.

Marius Oprea spune că din acest punct poate începe fie ascensiunea ei, fie sfârșitul.În orice caz, scrie el, ea nu mai poate fi ignorată.

„Senatoarea Diana Şoşoacă a ajuns ieri după amiază acolo unde se simte precum ”peştele în apă”: în mijlocul unei mulţimi, în egală măsură neputincioasă şi furioasă: de astă dată, între minerii din Valea Jiului. Între categoriile socio-profesionale, e cea mai decisă, ordonată şi cu o ”cultură a protestului” din România, care a făcut istorie, inclusiv în sensul sîngeros,al cuvîntului. De aici, poate începe fie ascensiunea ei, care nu mai poate fi oprită, fie sfîrşitul. Diana Iovanovici Şoşoacă e un fenomen politic care nu mai poate fi nici ignorat, nici tratat cu suveranul dispreţ intelectual”, scrie Marius Oprea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

El spune că apariția ei pe scena politică internă a umplut un gol și că Diana Șoșoacă este convinsă că „îndeplineşte o misiune de salvare a Patriei, dată ei de Dumnezeu. Ca o ironie a istoriei, care ne mai trage încă odată de mînecă, arătîndu-ne că de nu o cunoaştem şi înţelegem, ea se poate repeta, drumul politic al doamnei avocat Şoşoacă a început tocmai la Iaşi. Dar nu la Rîpa Galbenă, ci la Pelerinajul de Sfînta Parascheva”.

Marius Oprea consideră că indiferent de parcursul său viitor, Diana Șoșoacă „și-a pus la butonieră, de-o parte și de alta, biserica și organele de ordine publică”.

„ După ce şi-a pus la butonieră, de o parte şi de alta, biserica şi organele de ordine publică,  a strivit apoi cu tocul ca pe un gîndac guvernul României, cu intedicţiile sale cu tot, fie că a fost la piaţă sau la spital, acum Diana Şoşoacă se află în Valea Jului – în marşul ei spre Cotroceni, cu crucea într-o mînă şi tricolorul în cealaltă. Toată clasa politică e la degetul mic al unei avocate de 46 de ani, despre care, în afara cercului ei de cunoştinţe, în urmă cu exact şase luni, nimeni nu ştia nimic. Şi nimeni nici acum nu pare să ştie prea multe, despre unde şi cînd se va ivi, ca din pămînt, în corul public, care rosteşte deja, ori cu evlavie, ori cu ironie: ”uite-o pe Şoşoacă…”

Orinde va ajunge impetuoasa avocată, deja ”un adevărat fenomen Şoşoacă”, a reuşit deja o tristă performanţă: să rupă şi mai adînc şi dureros România în două, cu Patria pe buze”, a concluzionat Marius Oprea.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 11.305 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite