luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEIstoricul George Damian: Nina Cassian, Mihai Șora, Radu Cosașu și atâția alții...

Istoricul George Damian: Nina Cassian, Mihai Șora, Radu Cosașu și atâția alții ca ei. Tovarăși și tovarășe de nădejde, au clădit cărămidă cu cărămidă realismul socialist și au sfârșit ca dizidenți cu „statut iconic”, cum se zice în limba pocită de azi

Istoricul și ziaristul George Damian a comentat felul în care sunt reflectate viețile unor persoane care au slujit regimul comunist în trecut, iar la decesul lor sunt prezentate ca „dizidenți”.

Reacția sa a venit după decesul lui Radu Cosașu.

„Nina Cassian, Mihai Șora, Radu Cosașu și atâția alții ca ei. Tovarăși și tovarășe de nădejde, au clădit cărămidă cu cărămidă realismul socialist și au sfârșit ca dizidenți cu „statut iconic” cum se zice în limba pocită de azi, și-au îngropat trecutul ca pisicile în nisip, nu mai știe nimeni ce mizerii au făcut.

Ăia care au murit prin închisori, împușcați în cap la o margine de drum sau în fața plutoanelor de execuție? Cum zice un tovarăș de nădejde contemporan: „niște căcați cu ochi care se băteau între ei pentru un blid de mâncare în plus” ”, a scris George Damian.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Reamintim că în acest an a murit și Mihai Șora. Ca și Cosașu, și Sora a slujit regimul comunist, pentru ca azi să fie prezentat ca „reper de demnitate morală”, așa cum a spus ministrul educației, Ligia Deca.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

 1. “-vibratzi,
  vibrati muntele mai flacai!”

  -si hannah blandiannah
  si restul #rezist-prin-cultura-cu carti-necitite-la-sertar-plagiate-in-dosar.

 2. În timp ce CDC și GD luptă cu „comunismul”, există reverenzi-ziariști americani care … luptă în sens invers:

  https://chrishedges.substack.com/p/listen-to-this-article-the-united?utm_source=podcast-email%2Csubstack&publication_id=778851&post_id=117157890&utm_medium=email#comments

  Ați auzit de unu’ Christopher L. Hedges ? (Un tip cu capul mare, din Stânga … anticomunistă.)

  Fost jurnalist la NYT (dat afară ca și TC!), preot presbiterian și actualmente … profesor prin închisori!

  A „acoperit” atât războiul din fosta Iugoslavie cât și căderea „dictatorului Ceaușescu” (cuvintele lui) pentru NYT. Și niște războaie prin Orientul Mijlociu. A fost student Ivy League, cu bursă (de merit, pare-se). Și-a descris „colegii” de acolo.

  Să prindeți ziua când veți răspunde toți la întrebarea: „Ce ați știut și când ?”!

  Nu-i așa că ajută să aveți o populație incapabilă să citească „predica” în diverse „parohii”, și să nu vadă că se contrazic unii pe alții, și nici Dumnezeu, nici Nerostitul, nici PCR nu-i pune față în față, să ajungă la o înțelegere ? Că ei singuri nu se vor pune de bunăvoie în dialog!

  Nu-i așa că nu cade Cerul, doar fiindcă oamenii se contrazic ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate