ACTUALITATEIstoricul George Damian, despre soluțiile la problemele prezentului: Rezistență pasivă, retragere din...

Istoricul George Damian, despre soluțiile la problemele prezentului: Rezistență pasivă, retragere din orice contact cu politica și administrația, evaziune fiscală, clădirea de rețele paralele

Istoricul, cercetătorul și jurnalistul George Damian scrie că soluțiile pentru problemele românilor sunt aceleași din trecut.

El a scris că reforma clasei politice nu este posibilă, așa că românii trebuie să-și ia soarta în propriile mâini și a exemplificat prin exemple din trecut.

„Oltenii s-au scurs din pumnul de fier al administrației habsburgice ca nisipul, fir cu fir. Românii au ieșit pas cu pas din sistemul comunist, rămas o carcasă goală de conținut.

Nimeni nu credea știrile, moneda reală era pachetul de țigări Kent, pe nimeni nu interesa ce avea de spus clasa politică, economia planificată era o lume separată de economia reală. O clasă politică fără cetățeni, pentru că fug de politicieni și de administrație ca de o haită de câini turbați. Un circ grotesc, cu mitomani sociopați și cleptomani febrili, cam asta e orice campanie electorală.

Așa cum au fugit de pe moșii în vremea austriecilor, așa cum au ieșit din sistemul comunist pe care l-au lăsat în offside, românii s-au rupt de clasa politică de azi. De aici și apelurile disperate la implicare, ieșiți la vot, vă rugăm să ne credeți că noi suntem cei buni, vom face reformă…
Rezistență pasivă, retragere din orice contact cu politica și administrația, evaziune fiscală, clădirea de rețele paralele, astea sunt soluțiile. Nu există reformarea clasei politice, oameni noi și alte aiureli, am văzut 30 de ani ce înseamnă asta”, a notat Damian.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate