sâmbătă, iulie 20, 2024
ACTUALITATEIstoricul francez Emmanuel Todd spune că religia a ajuns în stadiul „zero”...

Istoricul francez Emmanuel Todd spune că religia a ajuns în stadiul „zero” în Occident

Istoricul francez Emmanuel Todd, omul care a prevăzut încă din 1976 căderea URSS, spune că dispariția protestantismului în lumea anglo-americană este cauza pentru care a dispărut forța Occidentului.

În opinia sa, dezvăluită într-un interviu din Le Figaro, Todd afirmă că religia a ajuns la stadiul „zero” în Occident, iar acest lucru este cel mai bine ilustrat de legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.

„În starea de zombi, oamenii nu mai merg la liturghie, dar totuși își botează copiii; dispariția botezului este evidentă astăzi, stadiul zero atins. În stadiul de zombie, îngropăm morții, respectând astfel refuzul Bisericii de a incinera; astăzi, difuzarea masivă a incinerării devine cea mai generală și ieftină practică, stadiul zero este atins. În cele din urmă, căsătoria civilă din perioada zombi a avut toate caracteristicile căsătoriei religioase antice – un bărbat, o femeie, copii care trebuie educați. Cu căsătoria între persoane de același sex, care nu are nicio semnificație pentru religie, părăsim statul zombi și, datorită legilor privind căsătoria între persoane de același sex, putem avea o dată pentru noul stat zero al religiei”, spune Todd într-un interviu pentru Le Figaro, citat de Cotidianul.

Todd, cel care a spus acum un an că Al Treilea Război Mondial a început deja, afirmă azi că Statele Unite sunt afundate în „nihilism și în divinizarea nimicului”.

„ Acest nihilism trebuie înțeles în sensul voinței de a distruge, dar și în sensul negării realității”, spune Todd. Acest tip de nihilism ar fi cel care îi împinge pe americani să agraveze conflictele, iar Gaza este cel mai recent exemplu.

Potrivit lui Todd, procesul prăbușirii Vestului a început cu mult timp în urmă, însă a fost mascat de căderea URSS.

„Prăbușirea URSS a mascat faptul că, începând din 1965, Statele Unite se aflau într-un declin industrial și intelectual. Expansiunea occidentală favorizată de căderea URSS a mascat căderea sistemului occidental însuși. Constatăm acum acest lucru, când americanii sunt blocați în Ucraina. Industria lor nu mai poate și sunt obligați să caute obuze de calibrul 155”, a explicat intelectualul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. „„Prăbușirea URSS a mascat faptul că, începând din 1965, Statele Unite se aflau într-un declin industrial și intelectual. Expansiunea occidentală favorizată de căderea URSS a mascat căderea sistemului occidental însuși. Constatăm acum acest lucru, când americanii sunt blocați în Ucraina. Industria lor nu mai poate și sunt obligați să caute obuze de calibrul 155”, a explicat intelectualul.”

    Cum, „mascat” ? Nu urla teoria acelor zile despre „criza generală a capitalismului” (fără să ofere explicații) ? Cum „nu mai poate” ? Adică au mutat industria (pe principii profund și specific democrate) acolo unde îi costa mai puțin (chiar dacă nu era țara lor).

    Oricum, nu vă faceți griji: după un schimb atomic, întreaga omenire va redeveni pioasă. Tot răul spre bine. Iar d-l Todd e departe de ce spune Stânga americană (el însuși având un nume puțin francez, ar trebui să știe).

  2. A trecut de mult de “0”, este la minusul clar demonic, sub toate aspectele.
    Si nu este lipsit de religie; religia celui fara de religie [cunoscuta] este propria sa religie.
    In consecinta, se crede posesorul adevarului…. ajumgand astfel propriul dumnezeu pe care-l opune (adica il poarta in gand, vorba, fapta) tuturor – nebunie totala, chiar daca nu se “arata” dintru inceput, jucand rolul de bun cetatean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE