ACTUALITATEIsraelul, cu susținerea S.U.A., dezvoltă un nou scut antirachetă

Israelul, cu susținerea S.U.A., dezvoltă un nou scut antirachetă

Israelul a anunţat astăzi că dezvoltă un nou scut antirachetă, Arrow-4, în colaborare cu Statele Unite ale Americii, ca parte a sistemului defensiv multistrat construit pentru a contracara ameninţarea iraniană, informează Reuters, citat de Agerpres.

„Dezvoltarea Arrow-4 împreună cu partenerii noştri americani va avea ca rezultat un salt tehnologic şi operaţional, pregătindu-ne pentru câmpul de luptă al viitorului şi pentru ameninţările în evoluţie din Orientul Mijlociu şi dincolo de acesta.”, declară Benny Gantz, Ministrul Apărării din Israel.

Presiunile programului balistic al Iranului sunt considerate de către oficialii israelieni drept o ameninţare pentru Israel şi pentru întreaga lume. Republica islamică, pe de altă parte, afirmă că acest program este defensiv şi cu rol de descurajare a atacurilor.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...