joi, februarie 2, 2023
ACTUALITATEIsrael: Doi medici triplu vaccinați s-au infectat cu varianta Omicron

Israel: Doi medici triplu vaccinați s-au infectat cu varianta Omicron

Noua variantă a SARS-CoV-2, Omicron, a fost depistată la doi medici israelieni, dintre care unul se întorsese de la o conferință desfășurată la Londra în ultima săptămână, confirmă un purtător de cuvânt al Sheba Medical Center, de lângă Tel Aviv. Cei doi medici au primit trei doze de vaccinului Pfizer/BioNTech și, până acum, au prezentat simptome ușoare de Covid-19, informează spitalul.

Medicul care s-a întors din Marea Britanie și-a infectat, probabil, colegul.

Alte două persoane infectate cu Omicron au fost identificate în Israel, confirmă oficialii din domeniul sănătății, între care un turist din Malawi care primise vaccinul AstraZeneca.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Israelul și-a închis sâmbătă granițele pentru toți străinii, timp de 14 zile, în încercarea de a limita răspândirea noii tulpini și a reintrodus tehnologia anti-terorism de monitorizare telefonică pentru a urmări contactele persoanelor potențial infectate.

Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, spune că restricționarea turismului în Israel este „temporară” și că guvernul nu o va „prelungi automat”.

Horowitz afirmă că vaccinul este eficient împotriva variantei Omicron și că „există deja indicii conform cărora persoanele vaccinate cu trei doze vor fi foarte pregătite și împotriva noii tulpini”. El menționează că politica guvernului „a fost și rămâne aceea de a trăi cu virusul”.

Israelul speră că în termen de 14 zile va ști mai multe despre eficiența vaccinurilor anti-Covid împotriva Omicron. Aproximativ 57% din populația de 9,4 milioane a țării este complet vaccinată, potrivit SmartRadio.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate