ACTUALITATEIsrael | Autoritățile se gândesc să reintroducă obligativitatea măștii în interior, deși...

Israel | Autoritățile se gândesc să reintroducă obligativitatea măștii în interior, deși renunțaseră la toate restricțiile și aproape 60% din populație este complet vaccinată

Premierul israelian Naftali Bennett și Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, se gândesc să introducă o serie de măsuri proaspete anti Covid, inclusiv întoarcerea la obligativitatea măștii în interior, scrie Times of Israel.

Ministerul Sănătății ia în considerare impunerea măștii în interior în școli, aeroportul internațional Ben-Gurion și chiar toate spațiile publice închise.

Noul guvern se așteaptă, de asemenea, să restabilească oficiul pentru coronavirus care exista sub guvernul anterior, deoarece îngrijorările cu privire la varianta extra-contagioasă Delta, care a fost descoperită prima dată în India, au continuat să crească în Israel.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

În ultimele zile, Israelul a înregistrat o mică creștere a noilor cazuri de COVID, din cauza a două focare în școlile din Binyamina și Modi’in, unde zeci de copii nevaccinați au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Se crede că ambele focare provin de la persoane care se întorceau din străinătate, iar Ministerul Sănătății a reinstituit duminică obligativitatea măștii în școlile din cele două orașe.

Guvernul a decis duminică seară să stabilească o nouă zonă de testare extinsă pe aeroportul Ben-Gurion și să stimuleze aplicarea carantinei pentru cei care o necesită – în majoritate copii nevaccinați și cei care se întorc din țările „roșii” – cu asistența angajaților Autorității de Frontieră . Mii de sosiri au fost trimise acasă fără a susține testul obligatoriu COVID vineri din cauza unei supraîncărcări la facilitățile de testare a aeroportului.

Bennett a fost de acord să aprobe chemarea a 250 de ofițeri de poliție pentru a ajuta la aplicarea măsurilor de carantină. Guvernul are în vedere, de asemenea, acordarea de amenzi părinților copiilor nevaccinați care nu respectă în mod corespunzător carantina.

În prezent, israelienii vaccinați care intră din majoritatea țărilor nu sunt obligați să pună în carantină la sosirea în Israel. Excepție fac aceia care sosesc din Argentina, Brazilia, Africa de Sud, India, Mexic și Rusia, cărora li se cere să se pună în carantină chiar dacă sunt vaccinați, din cauza ratelor periculoase de COVID din aceste țări.

Canalul 13 a raportat că Regatul Unit ar putea fi adăugat la lista țărilor „roșii”, ceea ce ar însemna, de asemenea, că israelienilor li se va interzice călătoria acolo.

Israelul și-a ridicat oficial obligativitatea purtării măștii în interior pe 15 iunie, eliminând cerința pentru măști practic peste tot, cu excepția avioanelor.

Conform datelor de până acum, 56,9% din populația Israelului este complet vaccinată. De-asemenea, peste 92% din persoanele cu vârsta peste 50 de ani au fost vaccinate.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...