duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEIsrael | Autoritățile se gândesc să reintroducă obligativitatea măștii în interior, deși...

Israel | Autoritățile se gândesc să reintroducă obligativitatea măștii în interior, deși renunțaseră la toate restricțiile și aproape 60% din populație este complet vaccinată

Premierul israelian Naftali Bennett și Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, se gândesc să introducă o serie de măsuri proaspete anti Covid, inclusiv întoarcerea la obligativitatea măștii în interior, scrie Times of Israel.

Ministerul Sănătății ia în considerare impunerea măștii în interior în școli, aeroportul internațional Ben-Gurion și chiar toate spațiile publice închise.

Noul guvern se așteaptă, de asemenea, să restabilească oficiul pentru coronavirus care exista sub guvernul anterior, deoarece îngrijorările cu privire la varianta extra-contagioasă Delta, care a fost descoperită prima dată în India, au continuat să crească în Israel.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

În ultimele zile, Israelul a înregistrat o mică creștere a noilor cazuri de COVID, din cauza a două focare în școlile din Binyamina și Modi’in, unde zeci de copii nevaccinați au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Se crede că ambele focare provin de la persoane care se întorceau din străinătate, iar Ministerul Sănătății a reinstituit duminică obligativitatea măștii în școlile din cele două orașe.

Guvernul a decis duminică seară să stabilească o nouă zonă de testare extinsă pe aeroportul Ben-Gurion și să stimuleze aplicarea carantinei pentru cei care o necesită – în majoritate copii nevaccinați și cei care se întorc din țările „roșii” – cu asistența angajaților Autorității de Frontieră . Mii de sosiri au fost trimise acasă fără a susține testul obligatoriu COVID vineri din cauza unei supraîncărcări la facilitățile de testare a aeroportului.

Bennett a fost de acord să aprobe chemarea a 250 de ofițeri de poliție pentru a ajuta la aplicarea măsurilor de carantină. Guvernul are în vedere, de asemenea, acordarea de amenzi părinților copiilor nevaccinați care nu respectă în mod corespunzător carantina.

În prezent, israelienii vaccinați care intră din majoritatea țărilor nu sunt obligați să pună în carantină la sosirea în Israel. Excepție fac aceia care sosesc din Argentina, Brazilia, Africa de Sud, India, Mexic și Rusia, cărora li se cere să se pună în carantină chiar dacă sunt vaccinați, din cauza ratelor periculoase de COVID din aceste țări.

Canalul 13 a raportat că Regatul Unit ar putea fi adăugat la lista țărilor „roșii”, ceea ce ar însemna, de asemenea, că israelienilor li se va interzice călătoria acolo.

Israelul și-a ridicat oficial obligativitatea purtării măștii în interior pe 15 iunie, eliminând cerința pentru măști practic peste tot, cu excepția avioanelor.

Conform datelor de până acum, 56,9% din populația Israelului este complet vaccinată. De-asemenea, peste 92% din persoanele cu vârsta peste 50 de ani au fost vaccinate.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE