ACTUALITATEIrlanda și Grecia, țări vaccinate 75% și 59,5%, intră în valul 5...

Irlanda și Grecia, țări vaccinate 75% și 59,5%, intră în valul 5 și înregistrează mii de cazuri și zeci de morți zilnic

Irlanda, o țară vaccinată în proporție de 75% conform Our World In Data,  a intrat în valul 5 al pandemiei de coronavirus, după ce cazurile au început să crească începând cu 20 octombrie.

Și numărul de morți a început să crească în țara insulară, raportările pe Worldometers făcându-se săptămânal.

Astfel, la ultima actualizare de pe 27 octombrie 2021, țara înregistrase 67 de morți în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit Irishtimes.com, infecțiile cu SARS-CoV-2 au crescut într-un ritm „îngrijorător”, cu creșteri semnificative ale numărului de internări în spitale și unități de terapie intensivă, a declarat Echipa Naționala de Urgență în Sănătate Publică.

Echipa de sănătate publică a guvernului a făcut un nou apel pentru ca oamenii să revină la măsuri de sănătate de bază, cum ar fi spălarea mâinilor, purtarea măștilor de față și distanțarea fizică, pentru a preveni creșterea infecțiilor „într-un ritm cu care pur și simplu nu putem face față”.

Dr. Tony Holohan, directorul medical al statului, a spus că „mici schimbări” în comportamentele de zi cu zi ale oamenilor și măsurile de precauție suplimentare, pe lângă beneficiile vaccinărilor, ar putea duce la „schimbări semnificative” în creșterea transmiterii virusului.

Grecia, situație similară cu Irlanda

De cealaltă parte, Grecia, o țară care a vaccinat aproape 60% din populația a intrat, la rândul ei, în valul 5 al pandemiei de coronavirus.

Pe 1 noiembrie, Grecia a înregistrat peste 5.500 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și, zilnic, începând cu a doua jumătate a lunii octombrie, peste 40 de morți.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Grecia a înregistrat 6.700 de cazuri de coronavirus marți, cel mai mare număr înregistrat vreodată în țară de la începutul pandemiei.

Recordul anterior pentru cel mai mare număr de cazuri de coronavirus înregistrate într-o singură zi a fost întrerupt ieri, luni, când 5 449 de cazuri de COVID-19 au fost diagnosticate în Grecia.

În ultima zi, au fost făcute 419.408 de teste de coronavirus, incluzând atât testele PCR, cât și cele rapide, iar rata de pozitivare a fost de 1,6%. Această cifră este în scădere față de rata de pozitivitate de luni, care a fost de 6,59%, potrivit Greekreporter.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...