luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEIrlanda și Grecia, țări vaccinate 75% și 59,5%, intră în valul 5...

Irlanda și Grecia, țări vaccinate 75% și 59,5%, intră în valul 5 și înregistrează mii de cazuri și zeci de morți zilnic

Irlanda, o țară vaccinată în proporție de 75% conform Our World In Data,  a intrat în valul 5 al pandemiei de coronavirus, după ce cazurile au început să crească începând cu 20 octombrie.

Și numărul de morți a început să crească în țara insulară, raportările pe Worldometers făcându-se săptămânal.

Astfel, la ultima actualizare de pe 27 octombrie 2021, țara înregistrase 67 de morți în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit Irishtimes.com, infecțiile cu SARS-CoV-2 au crescut într-un ritm „îngrijorător”, cu creșteri semnificative ale numărului de internări în spitale și unități de terapie intensivă, a declarat Echipa Naționala de Urgență în Sănătate Publică.

Echipa de sănătate publică a guvernului a făcut un nou apel pentru ca oamenii să revină la măsuri de sănătate de bază, cum ar fi spălarea mâinilor, purtarea măștilor de față și distanțarea fizică, pentru a preveni creșterea infecțiilor „într-un ritm cu care pur și simplu nu putem face față”.

Dr. Tony Holohan, directorul medical al statului, a spus că „mici schimbări” în comportamentele de zi cu zi ale oamenilor și măsurile de precauție suplimentare, pe lângă beneficiile vaccinărilor, ar putea duce la „schimbări semnificative” în creșterea transmiterii virusului.

Grecia, situație similară cu Irlanda

De cealaltă parte, Grecia, o țară care a vaccinat aproape 60% din populația a intrat, la rândul ei, în valul 5 al pandemiei de coronavirus.

Pe 1 noiembrie, Grecia a înregistrat peste 5.500 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și, zilnic, începând cu a doua jumătate a lunii octombrie, peste 40 de morți.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Grecia a înregistrat 6.700 de cazuri de coronavirus marți, cel mai mare număr înregistrat vreodată în țară de la începutul pandemiei.

Recordul anterior pentru cel mai mare număr de cazuri de coronavirus înregistrate într-o singură zi a fost întrerupt ieri, luni, când 5 449 de cazuri de COVID-19 au fost diagnosticate în Grecia.

În ultima zi, au fost făcute 419.408 de teste de coronavirus, incluzând atât testele PCR, cât și cele rapide, iar rata de pozitivare a fost de 1,6%. Această cifră este în scădere față de rata de pozitivitate de luni, care a fost de 6,59%, potrivit Greekreporter.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE