vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATEIrak: Parlamentul a interzis prin lege relațiile între persoane de același sex,...

Irak: Parlamentul a interzis prin lege relațiile între persoane de același sex, ca să „protejeze societatea de depravare morală”

Parlamentul irakian a adoptat o lege care incriminează homosexualitatea, pedepsind acest gen de relații cu o pedeapsă de cel puțin 10 ani de închisoare, informează Mediafax.

Scopul legii este „să protejeze societatea irakiană de depravarea morală și de apelurile la homosexualitate”, potrivit Reuters.

De asemenea, legea prevede cel puțin șapte ani de închisoare pentru oricine promovează homosexualitatea sau prostituția. Proiectul prevede o pedeapsă de 1-3 ani pentru oricine își schimbă sexul biologic sau se îmbracă într-o manieră scandaloasă.

Inițial, legea prevedea pedeapsa cu moartea pentru actele sexuale între persoane de același sex, dar s-a renunțat la idee după intervenția SUA și a UE.

Până acum, Irakul nu a incriminat în mod explicit homosexualitatea. De remarcat că acest lucru se întâmplă cu trupe americane în țară,aproximativ 2.500 de soldați fiind acum pe teritoriul controlat de Bagdad.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE