ȘTIRIÎPS Teodosie susține că e nevoie de un nou Referendum pentru Familie:...

ÎPS Teodosie susține că e nevoie de un nou Referendum pentru Familie: Biserica este cea care apără familia și drepturile familiei și cele ce sunt morale în societatea noastră

IPS Teodosie readuce în atenția opiniei publice Referendumul pentru Familie. Ierarhul Dobrogei crede că este nevoie de încă o inițiativă în acest sens, după eșecul din 2018.

IPS Teodosie a subliniat faptul că pentru Referendumul din 2018 s-a creat o confuzie intenționată, legând inițiativa de domeniul politic.

„Oricum, trebuie să facem referendum pentru familie, că nu a trecut timpul.

Sigur, a fost o confuzie totală. S-a dorit să nu se înțeleagă, au fost discuții politice, s-a dat în derizoriu. Că nu organizăm noi, nici politicienii, nici Biserica… Dacă va mai fi o oportunitate, și va fi! Pentru familie, noi ne vom implica, Biserica, pentru că familia ține de biserică. Biserica este cea care apără familia și drepturile familiei și cele ce sunt morale în societatea noastră”, a declarat IPS Teodosie pentru Radio Dobrogea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În 2018, a avut un loc un Referendum național, inițiat de cele peste 3 milioane de semnături strânse de Coaliția pentru Familie, prin care cetățenii erau întrebați dacă sunt de acord ca în Constituție să fie stipulat faptul că familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie și nu pe „căsătoria dintre soți”.

Peste 90% dintre cei prezenți au răspuns afirmativ, dar Referendumul nu a fost validat pentru că nu s-a întrunit cvorumul minimal de 30% prezenți la urne. La vot s-au prezentat doar 20,4% dintre românii cu drept de vot.

Pe scena politică, reprezentanții USR -PLUS au boicotat explicit Referendumul, pe motiv că ar fi o modalitate de a-i oferi imunitate fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate