ACTUALITATEÎPS Teodosie: Orice femeie, când naște, dă mâna cu Dumnezeu

ÎPS Teodosie: Orice femeie, când naște, dă mâna cu Dumnezeu

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a spus cu ocazia Duminicii Mironosițelor că femeia are un mare dar și o putere de jertfă mai mai mare decât bărbatul.

„Femeile au fost primele propovăduitoare ale Învierii, pentru că aveau credința care le însoțea, o râvnă care le copleșea și o dragoste nemăsurată față de Cel care a venit să răscumpere păcatele lumii. Astăzi este ziua femeilor creștine. Să nu pregetați vreun efort, să nu vă temeți să fiți „bărbătoase”, cum au fost femeile mironosițe. După Înviere, femeile mironosițe sunt cinstite, chiar mai mult decât apostolii, pentru jertfa și dragostea lor. Femeia are un mare dar. Ea are o mai mare putere de jertfă decât bărbatul. Întâlnirea noastră cu Dumnezeu este prin jertfă. Orice femeie, când naște, dă mâna cu Dumnezeu„, a spus ÎPS Teodosie, prezent la Vaslui, pentru o sfințire de biserică.

Arhiepiscopul Tomisului și Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, au oficiat slujba de sfințire a picturii și Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfântul Mare Mucenic Mina” din municipiul Vaslui.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Duminica Mironosițelor este considerată Ziua Femeii Creștine.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...