joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEÎPS Teodosie: Mă împărtășesc zilnic și vaccin mai mare ca asta, mai...

ÎPS Teodosie: Mă împărtășesc zilnic și vaccin mai mare ca asta, mai puternic, nu este altul

Înalt Prea Sfințitul (ÎPS) Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a afirmat că are alergii și nu se vaccinează împotriva COVID-19, susținând că nu ar avea de ce să facă acest lucru deoarece nu se îmbolnăvește. El consideră că preoții nu sunt medici ca să recomande vaccinul și că acest lucru ar fi o depășire a cunoștințelor și atribuțiilor acestora, potrivit news.ro.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, într-o conferință de presă, dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19.

ÎPS Teodosie a declarat: „Nu, că am alergii și nu mă vaccinez. Nu am de ce că nu mă îmbolnăvesc. (…) Vaccinul nu este obligatoriu. Chiar l-am auzit pe domnul președinte și ieri. Nu este obligatoriu și mai ales este un vaccin care e făcut în pripă. De aceea sunt în fiecare zi surprize pentru că trebuie să fie pregătiți oamenii, sunt oameni cu anumite afecțiuni care datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alții paralizează și trebuie să fim atenți. Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depășire a cunoștințelor și atribuțiilor noastre”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El a mai fost întrebat dacă recomandă credincioșilor care vin la biserică să se vaccineze deoarece sunt mulți preoți care îndeamnă la acest lucru.

„Nu e treaba mea. Nu îmi aparține mie acest mesaj. (…) Sunt preoți din diferite locuri, eu îi păstoresc pe cei de aici, din Dobrogea. Nu le interzic, nu le recomand”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

Întrebat dacă are o evidență a preoților din Constanța diagnosticați cu COVID-19, ÎPS Teodosie a răspuns: “Nu. Care s-au mai infectat, am și spus-o, i-am mai ajutat cu medicamente de la domnul George Becali, am trimis și în Bihor și în alte părți. Un om foarte bun la suflet, care a căutat să ajute oamenii, dar este împiedicat de multe ori, că binele este totdeauna pândit și sancționat pentru că Satana este împotriva Binelui”.

Înaltpreasfințitul a fost întrebat de jurnaliști ce părere are despre vaccinul anti-COVID.

„Nu am părere. Am o părere că nu e perfect. Atât. Nu mi-e teamă (să îl fac – n.r.), nu trebuie să-l fac pentru că cine are alergii nu trebuie să facă, așa cred. Nu am nevoie, mă împărtășesc zilnic și vaccin mai mare ca asta, mai puternic, nu este altul”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Întrebat dacă nu crede că acest vaccin poate salva planeta, ÎPS Teodosie a răspuns: “Dacă specialiștii cred asta, știu ei ce spun. (…) Acolo este breasla medicilor, între ei nu este totală punere de acord. Am citit și voi mai citi, chiar am fost atenționat, primesc mesaje de la medici de înaltă ținută din America, din Germania, dar nu vreau să-i expun aici că nu e treaba mea, care atrag atenția asupra urmărilor negative. Nu înseamnă că vaccinul nu e bun. Dacă nu ar fi bun nu l-ar face atâția oameni. E făcut de niște specialiști. Dar ca la orice vaccin unii au restricții, adică au urmări negative datorită unor suferințe personale pe care le au în organismul lor”.

El a precizat că, dacă un credincios îl va întreba dacă trebuie sau nu să se vaccineze, îl va trimite la medic.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Arhiepiscopul Tomisului a anunțat că îi va împărtăși pe credincioși cu lingurița tradițională.

„Așa s-a și stabilit în toată Biserica Ortodoxă Română. I-am împărtășit și când nu era lămurit pentru că rânduielile Bisericii nu se schimbă niciodată, rămân aceleași”, a explicat ÎPS Teodosie, potrivit Bursa.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE