ACTUALITATEÎPS Teodosie, despre tatuaje: E o îndrăzneală prea mare ca să adaugi...

ÎPS Teodosie, despre tatuaje: E o îndrăzneală prea mare ca să adaugi la chipul pe care ți L-a dat Dumnezeu ceva străin. Mi-e milă când văd așa ceva

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a explicat de ce nu este bine, din punct de vedere creștin, ca oamenii să-și facă tatuaje. El a spus că tatuarea de sfinți pe piele este o blasfemie.

„Dar, tatuajul este o schimonosire. Unii pun și chipuri de sfinți, este o blasfemie.Alții pun chipul Mântuitorului, chipul Maicii Domnului. Nu se cuvine. Pentru că icoana nu se pune pe piele. Icoana are locul ei, este fereastră către Cer.

Aceste tatuaje sunt niște mofturi, niște gesturi neavenite. Nu au ce căuta, agresează firea noastră, o schimonosesc. Viața însăși este afectată…cu multă durere se fac aceste tatuaje”, a spus Arhiepiscopul Tomisului la dialogul duhovnicesc de la Radio Dobrogea.

ÎPS Teodosie a afirmat că îi este milă de persoanele care se tatuează.

„Este o îndrăzneală prea mare ca să adaugi la chipul pe care ți L-a dat Dumnezeu, ceva străin. Afectează urcușul duhovnicesc, afectează viața celui care face așa ceva. Mi-e tare milă când văd asemenea schimonoseli asupra oamenilor”, a concluzionat ierarhul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 22.233 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite