ACTUALITATEÎPS Teodosie, despre tatuaje: E o îndrăzneală prea mare ca să adaugi...

ÎPS Teodosie, despre tatuaje: E o îndrăzneală prea mare ca să adaugi la chipul pe care ți L-a dat Dumnezeu ceva străin. Mi-e milă când văd așa ceva

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a explicat de ce nu este bine, din punct de vedere creștin, ca oamenii să-și facă tatuaje. El a spus că tatuarea de sfinți pe piele este o blasfemie.

„Dar, tatuajul este o schimonosire. Unii pun și chipuri de sfinți, este o blasfemie.Alții pun chipul Mântuitorului, chipul Maicii Domnului. Nu se cuvine. Pentru că icoana nu se pune pe piele. Icoana are locul ei, este fereastră către Cer.

Aceste tatuaje sunt niște mofturi, niște gesturi neavenite. Nu au ce căuta, agresează firea noastră, o schimonosesc. Viața însăși este afectată…cu multă durere se fac aceste tatuaje”, a spus Arhiepiscopul Tomisului la dialogul duhovnicesc de la Radio Dobrogea.

ÎPS Teodosie a afirmat că îi este milă de persoanele care se tatuează.

„Este o îndrăzneală prea mare ca să adaugi la chipul pe care ți L-a dat Dumnezeu, ceva străin. Afectează urcușul duhovnicesc, afectează viața celui care face așa ceva. Mi-e tare milă când văd asemenea schimonoseli asupra oamenilor”, a concluzionat ierarhul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...