News ȘTIRI ÎPS Teodosie critică dur autoritățile: Cei care au confiscat cel mai mare...

ÎPS Teodosie critică dur autoritățile: Cei care au confiscat cel mai mare pelerinaj al țării nu au credință

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, spune că persoanele care au luat decizia de a restricționa drastic accesul credincioșilor la racla Sfintei Parascheva nu au credință. El afirmă că pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva a fost confiscat.

„Sufletul poporului nostru este rănit, pentru că cel mai mare pelerinaj este confiscat de cei care nu au credință. Numai cine nu înțelege a putut să facă așa ceva.

Este o lipsă de credință și de afecțiune față de semenii noștri credincioși, care aveau dreptul să meargă acolo, să se apropie de sfințenia întruchipată, de sfințenia care are o istorie de alinare a înaintașilor noștri și în fiecare an era așteptat.

Chiar și oameni din străinătate au venit la Iași și nu pot ajunge la sfânta raclă”, a declarat el la România TV.

Ierarhul Bisericii Ortodoxe consideră că „rigorile sanitare” invocate de autorități sunt niște pretexte.

„Aceste rigori sanitare sunt de fapt niște pretexte. Cum nu se îmbolnăvesc cei din Iași, nu se îmbolnăvesc nici cei din județul Vaslui, Suceava sau București. Este o discriminare nemaiîntâlnită și eu încă nădăjduiesc, că nu-i prea târziu, să se relaxeze aceste măsuri, de parcă ar merge acolo condamnații la moarte”, a conchis el.

Prof. Cătălin Raiu, expert OSCE în libertatea religioasă, a spus pentru R3Media că interdicția de a atinge racla cu moaștele Sf.Parascheva reprezintă „o intruziune în viața liturgică a Bisericii unde niciun regim democratic nu are căderea să intre sub nicio formă”

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate