ACTUALITATEÎPS Teodosie critică dur autoritățile: Cei care au confiscat cel mai mare...

ÎPS Teodosie critică dur autoritățile: Cei care au confiscat cel mai mare pelerinaj al țării nu au credință

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, spune că persoanele care au luat decizia de a restricționa drastic accesul credincioșilor la racla Sfintei Parascheva nu au credință. El afirmă că pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva a fost confiscat.

„Sufletul poporului nostru este rănit, pentru că cel mai mare pelerinaj este confiscat de cei care nu au credință. Numai cine nu înțelege a putut să facă așa ceva.

Este o lipsă de credință și de afecțiune față de semenii noștri credincioși, care aveau dreptul să meargă acolo, să se apropie de sfințenia întruchipată, de sfințenia care are o istorie de alinare a înaintașilor noștri și în fiecare an era așteptat.

Chiar și oameni din străinătate au venit la Iași și nu pot ajunge la sfânta raclă”, a declarat el la România TV.

Ierarhul Bisericii Ortodoxe consideră că „rigorile sanitare” invocate de autorități sunt niște pretexte.

„Aceste rigori sanitare sunt de fapt niște pretexte. Cum nu se îmbolnăvesc cei din Iași, nu se îmbolnăvesc nici cei din județul Vaslui, Suceava sau București. Este o discriminare nemaiîntâlnită și eu încă nădăjduiesc, că nu-i prea târziu, să se relaxeze aceste măsuri, de parcă ar merge acolo condamnații la moarte”, a conchis el.

Prof. Cătălin Raiu, expert OSCE în libertatea religioasă, a spus pentru R3Media că interdicția de a atinge racla cu moaștele Sf.Parascheva reprezintă „o intruziune în viața liturgică a Bisericii unde niciun regim democratic nu are căderea să intre sub nicio formă”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...