vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEÎPS Teodosie, atacat de Elena Lasconi (USR) și Alina Gorghiu (PNL), pentru...

ÎPS Teodosie, atacat de Elena Lasconi (USR) și Alina Gorghiu (PNL), pentru că a sfătuit o femeie să lupte să-și salveze căsnicia

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost numit „toxic” de către Elena Lasconi, candidat la președinția USR, pentru că a sfătuit o femeie să lupte să-și salveze căsnicia.

„Niciun abuz nu trebuie tolerat! Nu este datoria femeii sa suporte abuzul intr-un cuplu, ci a bărbatului sa nu-l comită. Iar asta e valabila si in relații de cuplu. Si in relații de prietenie. Si in business. Si in politica. Si peste tot.

Abuzul nu trebuie niciodată tolerat. Sfatul meu pentru orice persoana abuzata este sa se depărteze de prezenta toxica din viața ei.

O astfel de prezenta toxica in societatea românească este si IPS Teodosie, ce reprezintă coloana rusa din Romania. Astfel de declarații repetate tot mai des ne arata un personaj care s-a rupt nu doar de societate, dar si de Dumnezeu. Ce trist!”, a transmis Lasconi

Afirmațiile sale vin în contextul în care tocmai și-a reafirmat sprijinul pentru ideologia LGBT, condamnată de toate religiile lumii.

În discuție s-a băgat o altă susținătoare a LGBT-ului în România, ministrul justiției, Alina Gorghiu (PNL).

„Realitatea infricosatoare este urmatoarea: potrivit unui comunicat al Politiei Romane din aceasta duminica, in primele 5 luni ale acestui an politistii au intervenit la 49.014 cazuri de violenta domestica. In aceeasi perioada, instantele judecatoresti au emis 4.996 de ordine de protectie. Numarul faptelor penale in domeniul violentei domestice a crescut in 2024 fata de anul trecut. Pentru mine, pentru Ministerul Justitiei, combaterea violentei este o prioritate. Acesta este motivul pentru care am venit cu initiativa Ordinului de protectie extins (care va intra in vigoare la finalul lunii august) sau cu voucherele acordate rapid, in limita a 16.500 lei, pentru nevoile imediate ale victimelor infractiunilor”, a scris Gorghiu pe Facebook.

În realitate, ÎPS Teodosie nu a făcut altceva decât să îndemne o femeie să lupte, cu ajutorul credinței în Dumnezeu, să-și păstreze familia. Soluția sa, „strict duhovnicească”, este cea creștină dintotdeauna, a explicat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Reacția Arhiepiscopiei Tomisului

„Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie are, la loc de cinste printre atribuţiile misiunii sale de arhiereu al Bisericii, calitatea de învăţător al comunităţii pe care o păstoreşte. În acest sens, potrivit legii canonice dar şi drepturilor garantate de constituţia ţării, se exprimă faţă de propriii credincioşi în deplin acord cu doctrina, morala şi cultul confesiunii din care face parte, beneficiind deplin de libertatea de manifestare religioasă (care include dreptul de a preda credincioşilor săi) precum şi de autonomia faţă de stat şi faţă de celelalte sisteme religioase ori filosofice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

El a precizat că Arhiepiscopul Tomisului a oferit un “sfat duhovnicesc în deplină armonie cu propria învăţătură religioasă”.

„Astfel, în cazul prezentat, o credincioasă a fost încurajată să invoce ajutorul lui Dumnezeu şi să îşi păstreze, prin fidelitate, puterea de a purta Crucea vieţii de familie, pentru ca Dumnezeu să suplinească acea lipsă de empatie a soţului iar legământul martiric al căsniciei să rămână curat. Acest lucru a fost propovăduit în Creştinism dintotdeauna şi de către toţi. De aceea, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop nu s-a exprimat într-o calitate străină – lăsând specialiştilor (medici, psihologi, etc.) rolul lor în societate – ci a oferit un sfat duhovnicesc în deplină armonie cu propria învăţătură religioasă”, a mai precizat reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului.

Mircea Cristian Pricop a mai afirmat că aprecierea unui abuz este făcută de legea statului.

„Aprecierea unui abuz sau a unei violenţe o face legea statului, prin organele abilitate. Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie a oferit o soluţie strict duhovnicească. Dezavuăm interpretările pline de reproş care s-au stârnit pe seama sfaturilor solicitate şi oferite cu bună credinţă”, a mai transmis Arhiepiscopia Tomisului.

Întrebat, într-o emisiune la un post de radio, de către o femeie, cum se poate vindeca într-o relaţie cu un soţ abuziv, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, i-a răspuns acesteia că trebuie să îşi „ducă crucea”, fiindcă a primit „taina cununiei”. „Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, i-a transmis înaltul prelat enoriaşei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

  • Adina,

   in primul rând că nu avem un abuz dovedit – e o soție care se plâângea de lipsa de empatie a soțului. Ăsta NU e abuz. Orice cuplu are valuri și etape, insă lipsa de empatie nu e abuz.
   Ca atare, sfatul de a lupta pentru căsnicie nu este legitimarea vreunui abuz.

   Legat de abuz, dacă avem abuz real, femeia ar trebui să plece la primul semn că avem abuz. Există bărbați toxici așa cum există femei toxice. Nu merită să pierzi vremea dacă vorbim de abuz real.

   Din experiență știu că femeile sunt maestre in arta plângocelii și victimizării, iar această artă feminină de autovictimizare se numește oficial feminism.

   Nu cred nimic din ce zice Gorghiu, o feministă care a făcut carieră politică tragându-și-o cu șefii PNL.

   La fel Lasconi, mamă de familie ratată cu o fată dezechilibrată. Zero competențe.

 1. Doamne ajuta parinte Teodosie si sa dea Dumnezeu sa fi alaturi de noi multi ani de acum incolo. Cei care se baga intre ÎP voastra si noi nu stiu ce fac. Sa ii iertam ca asa e crestineste. Daca ar cunoaste un pic ce inseamba sa fi crestin nu ar vorbi asa ceva. Doamne ajuta!

 2. 2 proaste marxiste, Laskoni cine e fripturista asta? Cum au putut oamenii ăia să voteze așa ceva, ce-au în cap, pitpalaci? Astea 2 știu și ele ce înseamnă familie sau se mărită toată viața cu o sticlă de Coca cola?

 3. Gorghiu a făcut carieră politică culcându-se cu șefii de la PNL gen Bogdan Olteanu – lucru știut de toată lumea, și spus de Ludovic Orban…

  Iar după ce a concurat neloial o grămadă de alți membri PNL (femei și bărbați), Gorghiu face azi pe marea femenistă…

  căutați femenistele la CV, o să aveți surprize.

 4. Ce le opareste pe aceste adevarate “dive” ideea de mediere si rezolvare si impacare in casnicie! USR-ista se declara “diversa”, pro-diversitate, e de acord sa ne casatorim cu caini, pisici, copaci etc. Vad ca nu prea e de acord cu impacarea…
  Nu, nu sunt pro-abuz! Sunt pro-impacare! Despartirea nu este o solutie ci o noua problema, care se adauga peste prima! Daca te lovesti la o mana sau te julesti, nu te pansezi? Sau te duci direct si tai mana? (cum ar spune ciudata asta de la USR) Daca te doare capul ce faci? Iei pastile de durere? Sau pui capul pe sina de tren sa ti-l taie trenul, ca “nu se mai poate asa” si “nu esti obligat sa tolerezi abuzul …din partea durerii de cap”?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE