ACTUALITATEIon Cristoiu spune că acuzele de antisemitism lansate de Maia Morgenstern sunt...

Ion Cristoiu spune că acuzele de antisemitism lansate de Maia Morgenstern sunt o DIVERSIUNE lansată din zona președintelui Iohannis pentru a compromite AUR: Domnule prezident, nu vă jucați cu focul

Publicistul și jurnalistul Ion Cristoiu face acuzații grave și spune că în spatele scandalului de „antisemitism” lansat de Maia Morgenstern ar fi președintele Klaus Iohannis. Conform lui Cristoiu, acesta și oamenii săi din PNL doresc să acrediteze ideea că în România există antisemitism, iar exponentul acestui curent nefast ar fi partidul AUR, cel care l-a amenințat pe Președinte cu suspendarea.

În ultima sa pastilă, Ion Cristoiu desface cazul „Maia Morgenstern”, exprimându-și mirarea că Maia Morgenstern a ales să facă public mesajul primit pe mail, în loc să se adreseze organelor de anchetă. Cristoiu se întreabă dacă nu cumva semnatarul scrisorii nu există sau este vreo persoană cu probleme psihice.

„În fața unui email delirant, ca un cetățean responsabil, ea știe că un asemenea email nu se dă imediat publicității.

Dacă primesc un asemenea email, îl dau imediat publicității? Mă duc la Poliție să-l intercepteze, să-l cerceteze. Poate pe autor nu-l cheamă de fapt Andrei, ci Ianoș?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Există Andrei Ilarie? Dacă există, să vedem cine e. Poate e vreun nebun de la psihiatrie. Și-atunci n-am voie să dau, eu, Maia Morgenstern, este absolut iresponsabil. Ea ar trebui sancționată pentru că creează o diversiune.

N-aș fi tresărit dacă Maia Morgenstern n-ar mai fi făcut una, cu ceva timp în urmă. A povestit ceva vag, despre o întâlnire, fără să spună unde și când, că ar fi auzit pe cineva zicând „s-o facem jidănește”. Deci n-a făcut-o pe ea „jidoavă”. Ea a spus că a apucat-o tremuratul. Nu cred, e totuși Maia Morgenstern, o femeie matură, nu o copilă de 15 ani.

O știu de zeci de ani pe Maia Morgenstern”, a spus Cristoiu.

În opinia jurnalistului, cazul antisemitismului în România reprezintă o diversiune. El trece în revistă pașii: întâi înființarea unui Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, în care a fost numit fratele lui Andrei Muraru, consilierul președintelui, apoi anunțul că SRI a lansat un curs de ‘Democrație și Totalitarism’ în care este implicat chiar Andrei Muraru, cazul Octav Bjoza și acum asta.

„Este o diversiune.

Ea a început în data de 20.01, când premierul României anunță că s-a înființat funcția de Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, în care a fost numit Alexandru Muraru, fratele șmecherului de la Cotroceni, care-i spală rufele murdare lui Iohannis.

Înseamnă că în România există antisemitism. Vă rog să-mi dați și mie un exemplu.

Și apoi cazul Octav Bjoza. Și iar intervine Florin Cîțu. Și spune că e antisemitism. Două fapte majore puse la cale de premierul României, lider al PNL.

Apoi urmează știrea că SRI a deschis un curs intitulat „Democrație și Totalitarism”, în care vor preda Radu Ioanid, Shafir și Andrei Muraru, cunoscuți pentru credința lor că în România există antisemitism. Sigur că există oameni interesați să arate că în România există antisemitism. Dar pentru asta trebuie să aduci probe. Și observ că sunt interesați: domnul Hellvig, directorul SRI și premierul României și o șefă care este Maia Morgenstern.

E clar că e o diversiune. N-am auzit-o până acum nimic despre antisemitism”, a continuat Cristoiu.

Jurnalistul spune că insinuarea că partidul AUR ar fi antisemit este falsă și că liderii politici care insinuează că în România ar fi antisemitism sunt iresponsabili.

„AUR nu e antisemit. Pentru că Lavric a scris o carte pe care o a publicat-o la Liiceanu, nu înseamnă antisemitism. Antisemitism înseamnă că trebuie să vină ideologii partidului, în frunte cu Simion, să spună: „Vrem să-i dăm pe evrei afară din țară”.

Dar ei n-au zis nimic.

Atrag atenția organelor de partid și de stat să nu se joace cu focul. O fi ăla de la Cotroceni supărat că a zis AUR că-l suspendă. Dar domnul prezident cu cizme de vânătoare, nimic de pe plan intern nu justifică crearea unei sâmbure de idei că-n România a apărut un partid fascist, antisemit. Dacă Hellvig, Cîțu și acest domn Iohannis lovesc în interesele României, insinuând că a intrat în Parlament un partid antisemit sau fascist.

Oamenii ăștia sunt responsabili?

Eu cred că ăla de la Cotroceni, Klaus Iohannis, care este plin de el. A pornit această diversiune în care a intrat Cîțu, Hellvig, Maia Morgenstern – poate sub influența lui Muraru ăsta, din care să rezulte că în România este antisemitism și că este întruchipat de AUR.

Domnule Președinte, băi parlamentari, nu vă jucați cu focul. Nu merită, nu face. Când dezvolt din interior, către afară, o asemenea opinie, ne-am terminat băi oameni buni.

Asta ne mai trebuia: după ce că ne fac corupți, nespălați, acum mai suntem și antisemiți”, a concluzionat Cristoiu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...