ACTUALITATEIon Cristoiu, despre victoria lui Nicușor Dan la București: În cazul alianței...

Ion Cristoiu, despre victoria lui Nicușor Dan la București: În cazul alianței PNL– USRPLUS, Războiul Rece a început deja din chiar clipa anunțării exitpoll-urilor

Susținut de PNL și USRPLUS și revendicat, deopotrivă, de aceste partide, noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, o să fie obligat, curând, să aleagă cu cine rămâne, pentru că fiecare dintre parteneri merge pe cont propriu la parlamentare, scrie analistul Ion Cristoiu pe blogul său.

Nicușor Dan, este ca un copil ai cărui părinți divorțează și el trebuie să aleagă între cei doi, scrie Cristoiu explicând că nici o alianță nu supraviețuiește victoriei. În cazul alianței PNL-USRPLUS, subliniază analistul, Războiul Rece a început deja din chiar clipa anunțării exitpoll-urilor.

Astfel, încă din noaptea anunțării rezultatelor alegerilor, Dacian Cioloș a scos sabia la PNL.

„Nu avem ce negocia, este un partid care a adus traseiști și trebuie încă să se reformeze. Orice discuție privind o guvernare o vom avea după alegerile parlamentare.”, a spus Dacian Cioloș, la TVR.

De cealaltă parte, nici Ludovic Orban nu s-a lăsat mai prejos. El a declarat la DigiTv, tot duminică seara:

„În ceea ce ne priveşte pe noi, noi avem o viziune clară de dezvoltare a României. Avem deja un program de guvernare pe care îl punem în practică, avem planul de relansare economică bazat pe investiţii şi pe modernizare. Ne vom prezenta la alegerile parlamentare cu obiectivul clar de a câştiga alegerile şi evident vom forma o majoritate după alegerile parlamentare, pentru că avem nevoie ca de aer de alegeri parlamentare”, a spus premierul Ludovic Orban, duminică, la Digi24.

În astfel de situații de divorț lumea se întreabă cu cine va rămîne copilul dacă fiecare dintre cei doi îl vrea doar pentru el, scrie. În cazul lui Nicușor Dan cel care îi poate oferi ceva e PNL, prin parteneriatul cu Guvernul.Ce să-i ofere USRPLUS?, se întreabă Ion Cristoiu.

Potrivit exitpoll-urilor anunțate duminică, candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a obţinut, duminică, 47,2% din voturile bucureştenilor pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul edil Gabriela Firea, candidatul PSD, a fost creditată cu 39%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS – Avangarde.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...