joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEIon Cristoiu: Au știut sau nu liderii lumii că vaccinul nu asigură...

Ion Cristoiu: Au știut sau nu liderii lumii că vaccinul nu asigură imunitate? S-a creat o discriminare unică în istoria democrației moderne

Scriitorul și publicistul Ion Cristoiu a încercat, într-un editorial, să răspundă la câteva întrebări legate de anul 2021 – an al pandemiei și al vaccinurilor. Acesta se întreabă dacă au știut sau nu au știut liderii lumii că vaccinul anti-Covid nu asigură imunitate și, totodată, dacă au dobândit românii un soi de „imunitate colectivă”. Iată textul integral:

1. Va fi tulpina Omicron o justificare pentru ca în anul 2022 să se încheie pandemia?

Noua tulpină, Omicron, descoperită oficial în Africa de Sud pe 25 noiembrie 2021, a stârnit în Vest o adevărată isterie, deși, cum înșiși liderii europeni recunoșteau, un timp nu s-a știut nimic despre această nouă variantă. Cu toate că din Africa de Sud au venit semnale oficiale că Omicron face forme ușoare, de tăria unei răceli, isteria a continuat să se manifeste.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Plecând de la adevărul că Omicron se răspândește rapid, dar că nu copleșește sistemul sanitar, în Israel mai întâi și în Franța mai apoi, s-a ivit teza că Pandemia ar putea fi oprită în noile condiții prin asigurarea imunității de turmă. Omicron ar fi momentul ideal pentru asta.

Din clipa în care ea va lua locul altor tulpini, mai periculoase prin formele grave produse, autoritățile din Vest ar putea relaxa restricțiile astfel încât toată lumea să se infecteze. Se vorbește chiar de o infectare voluntară, astfel încât toți cetățenii să fi făcut o formă de boală, de preferat, evident, una ușoară prin infectarea cu Omicron. Să fie Omicron un pretext de a pune capăt Pandemiei?

2. Au știut sau nu liderii lumii că vaccinul nu asigură imunitate?

Cu un an în urmă, mai precis pe 25 decembrie 2020, la indicațiile date de Comisia Europeană, în toate țările membre ale UE s-a sărbătorit cu fast mai mare sau mic ( a depins de nivelul de babuinizare a țării respective) aducerea primelor doze de vaccin. Înainte de ieșirea primelor doze pe porțile fabricii, dar mai ales după începerea campaniei de vaccinare, vaccinul a fost prezentat ca un leac miraculos, în stare să oprească Pandemia pe parcursul lui 2021.

Vaccinatul devenea automat imun la infectare. Mulți cetățeni ai UE s-au grăbit să se vaccineze. Și nu cu două doze, ci chiar cu trei. Pentru a obține succese în campania de vaccinare, unele state europene au introdus Certificatul verde, un soi de dublură a cărții de identitate. Pentru că n-au avut curaj să impună vaccinarea obligatorie, liderii țările din Vest au folosit șmecheria avantajelor de care să se bucure vaccinații în raport cu nevaccinații.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

S-a creat astfel o discriminare unică în istoria democrației moderne. Față de vaccinați nevaccinații au fost tratați ca niște cetățeni de mâna a doua în materie de drepturi individuale. Vaccinaților li s-a spus că au imunitate deplină și că pot face tot ceea ce vor (spre deosebire de nevaccinați), pentru că nu pot îmbolnăvi pe alții și nu se pot îmbolnăvi de la alții.

Azi se știe deja – și nu de pe facebook, ci din declarațiile liderilor politici europeni – că vaccinul nu asigură imunitate. Asigură – se susține, e drept cu jumătate de gură – evitarea formelor grave, dar din punct de vedere al infectării dacă te vaccinezi poți fi infectat la fel de bine ca și un nevaccinat.

Idealizarea vaccinului, fapt unic în istoria lumii moderne, pentru că niciodată un medicament n-a fost prezentat de oficiali și nu de vrăjitoare ca un leac miraculos, a dus la explozia de cazuri de infectări în țările cu un procent uriaș de vaccinați. Din punct de vedere oficial se vorbește deja de o sporire a numărului obligatoriu de doze, până acolo încât vaccinarea să devină o realitate trimestrială, dacă nu chiar lunară.

Așadar, acum știm sigur că vaccinul nu asigură imunitate absolută, așa cum au susținut liderii europeni și așa cum s-a impus presei să susțină. Rămâne însă întrebarea lui 2021: Au știut liderii europeni că vaccinul nu e un leac miraculos? Dacă, da, cum de au putut minți un întreg continent?

3. Fără să știe, românii au dobândit imunitatea colectivă?

A fost mai întâi observația corectă a ministrului Alexandru Rafila potrivit căreia procentajul de vaccinați e mult mai mare decât cel dat de oficialități, deoarece numărul de vaccinați trebuie raportat la românii din țară și nu la toți românii, adică și la cei din străinătate. Imunizați sunt însă și cei care au trecut prin boală.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Despre numărul acestora nu se știe mare lucru, câtă vreme în România nu s-au făcut testări. E de presupus că mulți români au fost infectați fără s-o știe, pentru că n-au avut simptome. Alți români au avut forme ușoare și, temându-se de spital mai tare ca de boală, n-au declarat că sunt infectați.

Atât prima categorie, cât și a doua sunt rezultatele politicii aparte a autorităților române – aceea de a nu testa -, dar și al unei lejerități a românilor față de boală în general, spre deosebire de occidentali care sună la doctorul de familie de cum le curg mucii. Să fi trecut România prin imunitatea de turmă fără ca românii s-o știe?

4. Cum se explică rezistența românilor la vaccinare? Este doar opoziție față de un act medical sau o rebeliune împotriva sistemului?

Explicația dată de autorități nu diferă cu nimic de cea dată pe vremuri de autoritățile comuniste unor fenomene din conștiința colectivă care nu conveneau regimului:
De vină sunt: rămășițele mentalităților burgheze, propaganda imperialistă, zvonurile lansate de dușmanul de clasă, slaba pregătire politico-ideologică.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Regimul comunist a evitat astfel căutarea și descoperirea cauzelor profunde ale unor fenomene sociale. Dacă s-ar fi preocupat temeinic, serios, de fenomenul care e rezistența românilor la vaccinare, autoritățile ar fi descoperit că e vorba de ceva mai mult decât o opoziție la un act medical. E vorba de o revoltă împotriva Sistemului, identificat cu autoritatea care impune dictatorial vaccinarea.

5. Din ce cauză a renunțat, deocamdată, Klaus Iohannis la certificatul de vaccinare?

Adversarii președintelui din presă și din politică au pus renunțarea pe seama spaimei lui Klaus Iohannis de acțiunile AUR. Această explicație servește multor interese, între care se numără: interesul de a înfățișa un președinte fricos și interesul de a exagera pericolul întruchipat de AUR.

În realitate, președintele a renunțat (deocamdată), pentru că introducerea Certificatului într-o țară cu un număr mic de vaccinați poate provoca probleme uriașe în materie de forță de muncă multinaționalelor prezente în România. Ca să nu mai spunem că verificarea felului în care se respectă legea Certificatului verde într-o țară ca România ar cere existența unui popor dublu. Cel care e verificat dacă posedă Certificat și cel care verifică primul popor dacă nu minte.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE