ACTUALITATEIohannis a semnat reducerea amenzilor pentru farmacii. Sancțiuni cu până la 80%...

Iohannis a semnat reducerea amenzilor pentru farmacii. Sancțiuni cu până la 80% mai mici pentru comercializarea medicamentelor expirate sau fără documente de proveniență

Amenzile date farmaciilor care încalcă legislația în vigoare sunt de azi mai mici cu până 80%, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei 266/2008.

Astfel, contravenții care până acum erau sancționate cu până la 50.000 de lei vor aduce farmaciilor amenzi de cu cel mult 10.000 de lei.

Despre ce este vorba:

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 4/2018 pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, a informat, vineri, administrația prezidențială.

Camera Deputațiilor a aprobat, în luna octombrie, noua lege care prevere scăderea cuantumului amenzilor date farmaciilor comunitare care nu respectă legislația în vigoare, a scris Capital.ro, la momentul respectiv.

Potrivit sursei citate, în noua lege, constituie contravenție  şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei:

  1. a) angajarea de personal farmaceutic de specialitate care nu posedă drept de liberă practică;
  2. b) distribuţia medicamentelor fără documente care să ateste provenienţa şi/sau calitatea acestora;
  3. c) nerespectarea prevederilor privind procedura de retragere a medicamentelor de farmacii şi drogherii;
  4. d) comercializarea medicamentelor cu termen de valabilitate depăşit;
  5. e) nerespectarea regulilor de bună practică farmaceutică, aprobate prin ordin al ministrului Sănătăţii;
  6. f) funcţionarea oficinei locale de distribuţie fără să fie înscrisă în autorizaţia de funcţionare a farmaciei în structura căreia funcţionează.

Până acum, aceste amenzi erau între 10.000 lei la 50.000 lei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...