ACTUALITATEIohannis a semnat reducerea amenzilor pentru farmacii. Sancțiuni cu până la 80%...

Iohannis a semnat reducerea amenzilor pentru farmacii. Sancțiuni cu până la 80% mai mici pentru comercializarea medicamentelor expirate sau fără documente de proveniență

Amenzile date farmaciilor care încalcă legislația în vigoare sunt de azi mai mici cu până 80%, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei 266/2008.

Astfel, contravenții care până acum erau sancționate cu până la 50.000 de lei vor aduce farmaciilor amenzi de cu cel mult 10.000 de lei.

Despre ce este vorba:

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 4/2018 pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, a informat, vineri, administrația prezidențială.

Camera Deputațiilor a aprobat, în luna octombrie, noua lege care prevere scăderea cuantumului amenzilor date farmaciilor comunitare care nu respectă legislația în vigoare, a scris Capital.ro, la momentul respectiv.

Potrivit sursei citate, în noua lege, constituie contravenție  şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei:

  1. a) angajarea de personal farmaceutic de specialitate care nu posedă drept de liberă practică;
  2. b) distribuţia medicamentelor fără documente care să ateste provenienţa şi/sau calitatea acestora;
  3. c) nerespectarea prevederilor privind procedura de retragere a medicamentelor de farmacii şi drogherii;
  4. d) comercializarea medicamentelor cu termen de valabilitate depăşit;
  5. e) nerespectarea regulilor de bună practică farmaceutică, aprobate prin ordin al ministrului Sănătăţii;
  6. f) funcţionarea oficinei locale de distribuţie fără să fie înscrisă în autorizaţia de funcţionare a farmaciei în structura căreia funcţionează.

Până acum, aceste amenzi erau între 10.000 lei la 50.000 lei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...