miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEIoana Mihăilă: Tulpina Delta probabil că şi la noi începe să devină...

Ioana Mihăilă: Tulpina Delta probabil că şi la noi începe să devină dominantă. INSP a estimat că la mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că este probabil ca tulpina Delta să devină dominantă și în România, dar această evoluție nu reprezintă un risc pentru vaccinați.

Ea a declarat la TVR că INSP se aşteaptă la peste 1.600 de cazuri pe zi la mijlocul lunii septembrie.

INSP-ul preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri. Partea bună totuşi este că pentru persoanele vaccinate această evoluţie rapidă şi această agravare a valului 4 nu reprezintă un risc. Vaccinurile, vaccinarea completă protejează cu peste 90% în faţa riscului de spitalizare şi niciunul din decese nu a apărut la persoane vaccinate”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Mihăilă a explicat că şi decesele la persoane infectate cu tulpina Delta au fost la oameni nevaccinaţi.

„Nicio persoană vaccinată nu a decedat datorită infecţiei cu tulpina Delta”, a subliniat ea.

Mihăilă a afirmat că specialiştii se aşteaptă la un număr mare de infecţii, dar partea optimistă este că persoanele vaccinate sunt protejate.

„Spitalele, dacă avem suficientă populație vaccinată, nu mai sunt depășite. Dacă nu mai sunt depășite, înseamnă că cei care dezvoltă forme de boală care necesită spitalizare au acces mai uşor la servicii medicale (…)”, a punctat ministrul.

Întrebată dacă s-ar putea ajunge din nou la 10.000 de cazuri zilnic, Mihăilă a arătat că scenariile INSP nu merg până la acest număr.

„Ei au estimat că la mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi, dar la cum evoluează lucrurile, le vom trimite să reanalizeze, că s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă şi numărul mare de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie. Practic, creșterile sunt mult mai rapide cu tulpină Delta comparativ cu celelalte tulpini”, a arătat Ioana Mihăilă.

Ministrul a explicat că există un plan pe baza căruia s-ar putea crește din nou numărul de paturi pentru pacienții COVID-19 din spitale, dacă situaţia o va impune.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Pe pagina oficială guvernamentală a Institutului Național de Sănătate (NIH) din SUA se recunoaște negru pe alb că vaccinurile pentru SARS, MERS și RSV nu au fost niciodată aprobate!

    De asemenea, se precizează că cei “imunizați” vor face forme de boală mult mai grave din cauza ADE (dependența de anticorpi).

    Aceste riscuri li s-au comunicat celor care au participat la teste; însă restul populației, adică majoritatea celor vaccinați, nu a fost informată și nici nu se vrea acest lucru tocmai pentru a crește numărul vaccinaților, ulterior dependenți de alte versiuni ale vaccinului !
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33113270/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate