ACTUALITATEProf. Ioan-Aurel Pop: Unii conducători ai Uniunii Europene fac o greșeală când...

Prof. Ioan-Aurel Pop: Unii conducători ai Uniunii Europene fac o greșeală când consideră că națiunile nu trebuie să mai existe / Trebuie să ne purtăm cu demnitate acolo unde mergem

Președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop, a declarat ne aflăm într-o epocă de „decădere” a spiritualității și că ne pasc aceleași pericole de pe vremea regimului totalitar comunist.

„Noi deplângem faptul că în timpul regimului comunist trebuia să fim toți utc-iști, pioneri, să strigăm toți „Trăiască Ceaușescu”, dar iertați-mă, acum mergem cam pe aceleași coordonate.

Eu dacă spun astăzi, într-un mediu intelectual, că Ludwig von Beethoven este sublim, că Oda Bucuriei este fundamentală pentru superioritatea spiritului omenesc, s-ar putea să fiu condamnat.

Suntem într-o primejdie.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Suntem într-o epocă de decădere a spiritualității. Eu vreau să cred că e o criză trecătoare și că ne-am putea reveni”, a spus prof. Pop într-un interviu acordat jurnalistului Dan Negru.

În ceea ce privește educația, președintele Academiei Române consideră că este important ca tinerii să înțeleagă importanța încrederii în mintea omenească, astfel încât să nu ajungem simple instrumente.

„Dar trebuie să recâștigăm dragostea tinerilor pentru învățătură, cunoaștere. Să-i convingem că nu Google îi învață, ci omul, că cea mai bună memorie e memoria noastră. Dacă golim mintea noastră, tabula rasa cum zicea un filosof în secolul XVII, atunci ne putem să nu mai luăm noi deciziile. Ăsta-i secretul omenesc: găsirea de soluții.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dacă lăsăm calculatorul să ia decizii, pentru că stochează informația și zicem că-i destul, noi vom deveni instrumente.  Dacă omul s-ar mulțumi cu statutul său de instrument, atunci ar fi în pericol esența umană”, a continuat el.

Despre situația în care ne aflăm, fostul rector de la Babeș-Bolyai spune că unii conducători ai Uniunii Europene greșesc când cred că națiunile sunt un pericol pentru societate. De asemenea, el îndeamnă poporul român să se comporte cu demnitate, pentru că suntem cel mai numeros popor din Sud-Estul Europei.

„Trebuie să ne purtăm cu demnitate acolo unde mergem, nu poți să te porți ca un servitor în clipa care trebuie să te porți ca un stăpân.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

O eroare a unor conducători ai Uniunii Europene, ai unor adepți ai globalizării, e că ei consideră că societatea trebuie să existe fără națiuni și că națiunile ar fi principalul inamic al Uniunii Europene. Dar națiunile, așa cum sunt ele astăzi, sunt principalul subiect al Uniunii Europene. Și dacă noi am înțelege că ele trebuie să formeze un concert împreună, dacă am înțelege că națiunile nu le putem desființa…”, a mai adăugat el.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...