ACTUALITATEPreședintele Academiei, Ioan-Aurel Pop, discurs incendiar la Putna: În civilizația europeană secularizată,...

Președintele Academiei, Ioan-Aurel Pop, discurs incendiar la Putna: În civilizația europeană secularizată, PATRIA este credința noastră, Biserica este egală cu națiunea română

Președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop, a vorbit după încheierea sfintei liturghii oficiate cu ocazia praznicului Adormirii Maicii Domnului, în cadrul evenimentelor ce marchează Serbarea Putna – 150.

În discursul său, președintele Academiei a spus că nu se putea găsi un loc mai nimerit decât Putna pentru o astfel de adunare, locul este unde îngropat Ștefan cel Mare, cel mai mare Domnitor român al Evului Mediu.

„Nu se putea un prilej mai nimerit, pentru cei care au gândit viitorul poporului nostru, decât Adormirea Maicii Domnului. Era o metaforă pentru națiunea noastră: adormită și necăjită, care trebuia să intre, prin marile fapte ale marilor oameni de atunci, în eternitate.

 Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Evenimentele de-acum 150 de ani găseau cel mai mare popor din Estul Europei în mai multe țări. Nucleul său era, din 1859, în România.

Unde se putea cinsti un simbol național, cel mai mare domn român din Evul Mediu, decât în locul nostru sfânt, la Mânăstirea Putna?

Ștefan cel Mare a fost considerat unul dintre cei mai mari oameni politici ai Europei vremii sale. A fost singurul român conducător de țară românească ce a primit titlul de „atlet al lui Hristos” din partea papalității.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În unele surse occidentale era numit Rege al Daciei”, a spus președintele Academiei.

Președintele Academiei: Biserica este națiunea română

Ioan-Aurel Pop a îndemnat pe cei de azi să ia aminte la faptele și cugetele celor de-acum 150 de ani. Distinsul om de cultură a menționat că în Europa secularizată de azi, patria românilor trebuie să fie credința, iar Biserica se confundă cu națiunea română.

„Astăzi, la 150 de ani de atunci, se cuvine să ne înclinăm în fața memoriei acelor făurari de țară. Ar trebui să ne înălțăm și să le urmăm exemplul. Într-o societate secularizată, dezorientată, cum e societatea europeană de azi, în care toate marile valori ale omenirii sunt puse sub semnul întrebării, noi ar trebui să ne vedem cu smerenie de rânduiala noastră. Să luăm exemplul marilor cărturari de la Putna, de la Vasile Alecsandri la Mihai Eminescu.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului  R3media.

Pentru mulți români de astăzi, ca și pentru cei de la 1871, Patria este limba română. Dar pentru noi, în general, ca oameni, patria noastră trebuie să fie credința noastră.Credința aceasta în care ne-am născut și fără de care n-am fi. Și astăzi,mai mult ca oricând, Biserica este egală cu lumea. Iar Biserica noastră este egală cu națiunea română. Haideți să luăm tradițiile și istoria, ca să ne fie un imbold pentru prezent și viitor. Să ne închinăm cu smerenie, așa cum au făcut și cei care au construit această țară, să ne prețuim limba și să ne păstrăm cu demnitate locul în Europa. Așa să ne ajute Dumnezeu!”,  a încheiat Ioan-Aurel Pop discursul de la Serbarea Putna 150.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

12 COMENTARII

 1. Mihai Eminescu si generația Domniei sale avea curajul sa facă o asemenea manifestatie romanească într-o provincie a unui mare imperiu, ceea ce nu e cazul l cu generatia actuală. Manifestari cu voie de la stapanire nu mai impresionează pe nimeni. Atunci cand vom avea curajul lui Mihai Eminescu si al generatiei sale vom reusi sa ne impunem romanismul in tara noastra. Cu vorbe frumoase, dar goale, nu se obtine nimic. Generatia lui Mihai Eminescu, cat și cea dinainte , nu avut nici buna cuviinta si nici smerenie, dar a avut CURAJ.

 2. Sunt de acord cu Dan, este un om care gandeste bine. Cat despre ceilalti, ce sa spun, sunt si ei oameni pe pamant care respira. Cateva cuvinte despre Dl. Acad. IA. POP; un om deosebit, un istoric pregatit si cu multa priza la public. Il cunosc bine pe Dl. acad. si cunosc bine convingerile sale, este un mare nationalist si patriot roman, isi iubeste tara Romania ca pe proprii sai ochi. Este comunicativ si iubitor de oameni, munceste foarte mult, scrie foarte mult, citeste foarte mult si este un bun profesionist comunicator cu toti academicienii din Romania si strainatate. L-am intrebat si eu, daca i s-ar propune sa candideze pentru Presedintia Romaniei ar accepta, raspunsul a fost unul sigur NU, motiv sa-si duca mai departe lucrarile pe care le are de dus in indeplinirea obiectvelor propuse, acele de a scoate la suprafata noi descoperiri medievale despre natia romana si Romania. Iar despre Tudor care scrie acele sase cuvinte, nu merita a fi luate in considerare! Stimate Domnule academician IA.POP, nu mor caii cand vor cainii! Sanatate va doresc si spor in lucrarile propuse sa le realizati. Cu ganduri bune, M. M.

  • …nu va mai faceti idoli din oameni…se vor prabusi de pe piedestale precum statuile antice…zob se vor face

   “Ideea că Nicolae Paulescu este descoperitorul insulinei este falsă și dăunătoare pentru România, susține profesorul de medicină Peter Manu din Statele Unite. Intervenția sa a contribuit la anularea unei sesiuni a Academiei Române consacrate lui Paulescu.

   Pe 21 iulie 2021, Academia Română a organizat adunare informală în care a fost marcat centenarul descoperirii insulinei, atribuită savantului român Nicolae Paulescu (1869 – 1931), cunoscut în același timp ca un antisemit fanatic. Manifestarea a declanșat reacții promptre de condamnare.

   26 iulie: un grup de intelectuali publici critică Academia Română și cer destituirea Irinei Cajal, care a participat la adunare, din funcția de subsecretar de stat la ministerul culturii. Irina Cajal este fiica fostului președinte al Federației Comunităților Evreiești din România (1994 – 2004), academicianul Nicolae Cajal;
   26 iulie: președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, care nu a participat la adunarea din 21 iulie, declara la G4Media: „Mi se pare o acțiune decentă față de descoperirea stiințifică epocala pe care a făcut-o un român acum o sută de ani, el are intâietate, chiar dacă datele Nobel au consemnat alți doi oameni de știință„;
   27 iulie: Reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, Alexandru Muraru a condamnat și el adunarea din 21 iulie într-un comunicat: „Este nevoie de o delimitare fermă și rapidă a conducerii Academiei Române față de această abordare necritică asupra operei și vieții omului de știință Nicolae Paulescu, un notoriu ideolog și activist antisemit”;
   1 august: preofesorul de medicină de la Univesitatea Hofstra din statul New York, Peter Manu, i-a scris un email, vice-președintelui Academiei Române, Victor Voicu, în care-i cerea să anuleze anunțata sesiune omagială consacrată lui Paulescu, programată pe 1 – 3 septembrie 2021: „Vă spun deci, cu regret, că dacă delimitarea Academiei de această persoană, cerută de guvernul Romaniei, nu va fi publicată cât mai curând, voi notifica Anti-Defamation League, American Jewish Committee și United Nations Commission for Human Rights.” scria profesorul Manu în acel email;
   5 august: Ioan Aurel Pop face o întoarcere de 180 de grade, scriindu-i profesorului Manu într-un email: „Nu va avea loc în acest an, la Academia Română sau sub egida Academiei, nicio conferință despre descoperirea insulinei. Evident, o astfel de conferință nu ar fi inutilă, dacă ar fi fost pregătită, dacă ar fi fost invitați specialiști reputați de la mari universități ale lumii. Este clar că descoperitorii insulinei sunt laureații premiului Nobel. S-au afirmat și alții pe drumul anevoios al descoperirii, dar o manifestare encomiastică la adresa lui Paulescu ar fi rușinoasă, de neacceptat.„
   Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, s-a delimitat de manifestările omagiale la adresa lui Nicolae Paulescu

   Într-un interviu acordat exclusiv RFI România, profesorul Manu a comentat această secvență de evenimente și declarații petrecute într-un interval de două săptămâni.
   Peter Manu: Pentru prima dată în ultimii 50 de ani, președintele Academiei Române, care prin statut este singura voce oficială a acestui for, a spus foarte clar: insulina fost descoperită de laureații Premiului Nobel. Or laureații Premiului Nobel sunt cercetători din Canada.

   Reporter: Dar atunci într-o declarație pe 26 iulie, de ce nu a spus acest lucru? De ce a așteptat până pe 5 august când a făcut o întoarcere de 180 de grade, după ce dumneavoastră i-ați scris pe 1 august?

   Peter Manu: S-a mai întâmplat ceva: pe 27 iulie reprezentantul guvernului în chestiunea antisemitismului, Alexandru Muraru, a luat poziție și s-a publicat pe larg, un comunicat extrem de ne-echivoc cum nu am mai văzut până acum, prin care guvernul României se delimitează total, irevocabil și permanent de activitatea antisemită a lui Paulescu, care este explicată în întregime în acea declarație.

   E un fapt de mare însemnătate, cred eu, pentru poporul român, pentru relația poporului român cu propria lui istorie, un fapt care nu s-a mai întâmplat până acum, deși Paulescu a fost inclus în Raportul Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, publicat în 2004, această ruptură, această delimitare guvernamentală față de activitatea antisemită a lui Paulescu nu s-a mai întâmplat până acum. (Interviul complet în RFI)”

   https://danielvla.wordpress.com/2021/08/17/patriotismul-gaunos-al-lui-ioan-aurel-pop-dupa-ce-a-fost-amenintat-cu-reclamatia-la-organismele-evreiesti-internationale-fiindca-a-fost-antisemit-nicolae-paulescu-n-a-mai-inventat-insulina/

 3. Din pacate, in prezent Biserica este egal natiunea romana doar in teorie, in practica mai putin… La Referendumul ptr familie, BOR a avut o implicare undeva spre zero, anul trecut nu cred ca natiunea romana a dorit ca bisericile sa fie inchise de Inviere, dar BOR s-a supus, nu a comentat, a acceptat decizia fara discutii, iar apoi, in unele locuri, preotii impuneau purtarea mastii in biserica ca si cand prezenta in fata icoanelor Mantuitorului sau Maicii Domnului sau a Sfintilor erau surse de infectie… acum, cu marsul lgbt chiar in ajunul praznuirii Adormirii Maicii Domnului, BOR a fost mucles, a fost nevoie de actiunea lui Gigi Becali caci BOR nu a avut curajul sa reactioneze…in felul asta, in curand se va casca o mare prapastie intre BOR si “turma” pastorita…trist

 4. Ce discurs superb! Pentru rugăciunile Maicii Domnului și ale tuturor sfinților, Doamne ajută-ne să fie în România președinte Ioan-Aurel Pop, partidul AUR la putere și Călin Georgescu prim-ministru tot din partea Alianței pentru Unirea Românilor!

  Dă-ne Doamne buni conducători ai Bisericii, ai Neamului și ai Țării, iar pe noi fă-ne vrednici de asemenea buni conducători!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate