miercuri, martie 19, 2025
ACTUALITATEIoan-Aurel Pop: Nu am văzut țară, nici Bulgaria, nici Polonia, nici Ungaria,...

Ioan-Aurel Pop: Nu am văzut țară, nici Bulgaria, nici Polonia, nici Ungaria, să se ducă cu pâra atât de des la forurile europene / Dacă ar fi bine condus, poporul român ar face minuni

Președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop, a criticat clasa politică pentru criza din ultima vreme, afirmând că instabilitatea nu este în interesul poporului.

El a adăugat că dacă ar fi bine condus, poporul român ar face minuni.

„Ceea ce face clasa politică e în afara interesului poporului. Dacă ar fi bine condus, dacă ar avea o elită de încredere ar putea face minuni, așa cum s-a întâmplat de câteva ori în istoria noastră”, a spus el la emisiunea lui Marius Tucă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Profesorul Pop a criticat faptul că românii se duc să se pârască unii pe alții forurilor europene. El a explicat că această apucătură a fost cultivată și inspirată de puterile care au dominat România în istorie, pentru a-i putea controla mai bine pe români.

„În perioadele noastre lungi, de stăpânire străină, și de dominație otomană, și rusească sau austro-ungară, stăpânii aceștia au cultivat delațiunea. Au cultivat ura unuia față de aproapele său. Ceea ce credința nu permite. Credința și Biserica ne îndeamnă să ne iubim aproapele. Pâra istorică, turnătoria, pâra la împăratul, toate vin din perioada istorică de ticăloșire. Știți că istoria noastră a avut perioade de ticăloșire, când am căzut, moral vorbind. Nu am mai respectat principiile pentru că singurul care conta era cel de „care pe care”.

Nu am văzut țară, nici Bulgaria, nici Polonia, nici Ungaria, să se ducă cu pâra atât de des la forurile europene sau Statele Unite ale Americii.

E vremea să ne revenim, să îndemnăm la construcție, nu la distrucție”, a continuat domnia sa.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ceea ce privește viitorul, Ioan-Aurel Pop a spus că și-ar dori ca Țara să fie condusă de către oameni care să apere cu-adevărat interesele românilor, inclusiv a celor din afara granițelor.

Președintele Academiei a menționat că și-ar dori ca România să manifeste demnitate în relațiile internaționale.

„Mi-ar plăcea și mie să văd în fruntea Țării Românești oameni care, nu doar declară, dar și apără interesele românilor din preajma granițelor. Aș vrea să văd momentul în care români din jurul granițelor nu mai sunt numiți vlahi sau moldoveni, deși știu că-s de aceeași limbă și același neam cu mine.

Suntem încă cel mai numeros și cea mai mare țară din sud-estul Europei. Conducătorii noștri ar trebui să impună respect pentru naționalitatea noastră. Noi suntem obligați să avem o demnitate. Suntem obligați de statutul nostru european și de membri ai alianței nord-atlantice. Trebuie să găsim o soluție de demnitate în Uniunea Europeană. Suntem parteneri egali. Rușii ne-au considerat o rudă săracă. Am intrat în UE cu speranța că vom da de demnitate. Acum vedem că sunt țări de-acolo ne privesc superior. Nu doar în privința noastră”, a declarat profesorul clujean.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

  1. Unii care au cam fost lipsă de la școală ar trebui să-și vadă lungul nasului si să taca și după ce inteleg ceva să ridice două degete ,deabea atunci …..

  2. Murăturile, acriturile și uscăturile (puneți ghilimele dacă vreți!), care fac jocuri străine interesului național românesc, trebuie urgent înlăturate din funcțiile publice.☝️

  3. Domnule Academician asa a evoluat istoria , atat de draga dumneavoastra. Pe vremuri boierii il parau pe domnitor la Stambol pentru al schimba. Astazi ,,domnitorul” (Primul-Ministru) ii paraste pe boieri (politicieni) la Bruxelles.

  4. ce sda spun..doar ca stiu si io ce as fi putut fashe….nu numai conducefrea ne lipseste ..ne lipseste personalitatea si PERSONALITATILE caaa jiji bicvali i implicat doar in fotbalul jeneralilor ..le tine conturili la sicret mizerabilii… n am vazut un jeneral sa si deie jos vipusca si sa vorbeasca ..in numele soldatimii ca aici nu i vorba de politichie i vofba de fiinta nacionala umilita de un sas si o sacoaica..si turma (bivoliana) sta si raji…aprobativ…

  5. Generalitati,generalitati.Dl sef de academie ocoleste subiectul si predicatul nu care cumva sa supere regimul prostiei si incompetentei devenite virtuti in Romania contemporana.

  6. Da, absolut! Dacă am fi bine conduși, asemenea unei armate care, indiferent cât ar fi de bună la nivel individual, tot are nevoie de un conducător puternic. Dar oare degeaba ne-a tot fost împuiat capul cu liberalism, drepturi, democrație și ideea că toți trebuie cumva să conducem, că altfel e dictatură și tiranie și fascism și nazism?
    La fel cum tot promovează ăștia acum vaccinul ca unic leac minune, la fel, pe plan politic, au făcut cu democrația. Ce mai poți face pe vreme de război cu o armată în care fiecare soldat brusc e prea deștept să mai primească ordine și fiecare răcan are pretenția să fie consultat înainte?
    De bunăvoie n-o să renunțe nimeni la ideea că e cineva fiindcă are un cuvânt de spus și ar fi altul mai deștept ca el de care trebuie să asculte. Iar unitatea absolută e altă utopie spre care tot trăgând ajungi să deznădăjduiești. Și la Unire au fost tembeli care erau împotrivă, dar nu ăștia fac istoria. Și nici gloatele. Ele fac ce li se impune (bine sau rău) și e naiv să le lași de capul lor când inevitabil va veni unul mai viclean să-i mâne spre groapă și fără să-și dea seama, bucuroși că ei aleg, chipurile. Nu mai bine îi conduci tu spre bine, chit că ei nu o pricep?

    Am mai tot auzit și la conservatori (când vor să arate că sunt anti-totalitari, ca să pară mai accesibili) ideea că schimbarea vine din interior, că e rău să așteptăm “tătuci”, că doar de la nivel individual putem repune lucrurile pe făgașul normal șamd. Înțeleg că sună bine, călduț și comod așa, dar în fond e o amăgire copilărească. La ce bun acum câțiva ani că tu și ai tăi erați cuminți dacă se găseau etnobotanice la fiecare colț de stradă? Să fi mers să te milogești de ei să închidă magazinele, și pe drogați să renunțe? E nevoie de un lider cu mână de fier care să facă curățenie, mai ales la început. Chiar și cu toată văicăreala ălora cu drepturile omului și piața liberă, la fel ar trebui procedat și cu cazinourile și casele de pariuri, iar de reclamele la și studiourile de videochat nici nu mai vorbesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE