ACTUALITATEInterzis jurnaliștilor BBC să-și publice opiniile personale pe rețelele de socializare

Interzis jurnaliștilor BBC să-și publice opiniile personale pe rețelele de socializare

Angajații postului BBC riscă să fie concediați dacă opiniile personale pe care le publică pe rețele de socializare încalcă regulile de imparţialitate ale radioteleviziunii publice britanice.

Anunțul a fost făcut, marți, de Tim Davie, noul director general al BBC.

Acesta a anunțat că va acorda sancţiuni disciplinare jurnaliştilor care încalcă regulile de imparţialitate ale BBC prin publicarea unor opinii proprii pe reţelele de socializare şi că ar putea chiar să-I concedieze, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

„Vom putea să îi scoatem pe oameni de pe Twitter. Dacă ei vor să lucreze pentru BBC, atunci eu voi putea să le cer oamenilor acest lucru, voi putea să le spun să îşi suspende contul de Twitter”, a adăugat Tim Davie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT