marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEInterviu Mihai Micu, cadru medical în Germania: Deocamdată nu sunt dispus să...

Interviu Mihai Micu, cadru medical în Germania: Deocamdată nu sunt dispus să mă vaccinez. Dacă va veni un vaccin sigur, testat îndelungat și care să precizeze ce reacții adverse are, da, aș face-o

La finalul lunii noiembrie trecut, de-anul trecut, stăteam de vorbă cu Mihai C. Micu, un român care lucrează în sistemul sanitar din Germania.

Acesta ne spunea că nici 5% dintre colegii săi din sistem nu vor să se vaccineze împotriva covid-19. La aproape două luni de la această scurtă discuție, văzând interesul uriaș pe care l-a stârnit, am decis să o reluăm și s-o aprofundăm.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

R3M: Stimate domnule Micu, scurta noastră discuție a devenit virală, așa că este necesară o continuare. Spuneți-ne vă rog dacă s-a schimbat ceva între timp, de la data primei noastre discuții, 26 noiembrie 2020 și până azi?

Mihai C. Micu (MCM): Da, desigur! Lucrurile s-au mai schimbat puțin, era de așteptat.  Consider că suntem într-un război psihologic, în primul rând. Și la război, inamicul oprește puțin artileria, dă timp de repaus și adversarului, ca apoi să înceapă iarăși asaltul!

R3M: Totuși, ce v-au spus autoritățile, managementul unității medicale unde lucrați dvs despre vaccinul anti-covid? Încearcă să vă convingă în vreun fel să vă vaccinați?

MCM: In Germania nimeni nu are dreptul să te oblige să te vaccinezi, dar există anumite constrângeri. De exemplu, nu primesc copilul la școală dacă nu este vaccinat, iar părintele este obligat prin lege să trimită copilul la scoală.

Altfel, răspunde penal, și-i este luat copilul de către autorități. Dar nimeni nu are dreptul sa facă asta expre, îl poți reclama și autoritățile trebuie să se sesizeze. Se încearcă de ani buni vaccinarea antihepatită a tuturor lucrătorilor din spitale, iar cine nu vrea trebuie să poarte mască, pe secție, obligatoriu. Și sunt unii care fac treaba asta.

Șeful doar m-a întrebat dacă vreau să mă vaccinez, am spus „nu” și așa a rămas, nimic mai mult. Am observat că încearcă să ne convingă pe ton vesel, că vaccinul Pfizer este fenomenal, mult mai bun decât cel rusesc, etc.  El nu are voie decât să mă întrebe dacă vreau sau nu. Medicul de familie poate doar să îmi propună asta, nu să mă condiționeze, altfel poate răspunde in fata legii! Asta apropo de cazul recent din România…

La televizor se face propagandă intensă. Sunt vaccinate doar 890 000 de persoane până astăzi, 15.01.2020.  Pfizer-Biontech anunță la televizor ca are ca target să vândă 2 miliarde de vaccinuri. Nu interesează dacă aceste vaccinuri au și efecte secundare, dacă sunt eficiente din punctul de vedere al sănătății, daca pot să aiabă într-adevăr o eficiență contra unor anumite tulpini. Vorbim despre un așa zis vaccin, care conține doar informație, care speră să ajute organismul sa învingă virusul. Nu este vorba despre vreun vaccin cu celule moarte care sa dea vreo imunitate sigură contra unui virus.

Tot la televizor, s-a pus întrebarea despre eficiența vaccinului, fiind deja pusă la îndoială, așa cum este și normal. Răspunsul unei doamne de la Ministerul Sănătății a fost că nu are vreo importanță, important este că lumea trebuie să înțeleagă importanța vaccinării, și asta să devină ideologie. A spus clar, ideologie. Dacă acest vaccin nu este sigur, trebuie să se meargă mai departe, să caute alt vaccin care să aducă imunitate, că asta este singura soluție salvatoare.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3Media

R3M: Ați discutat cu colegi de-ai dumneavoastră care s-au vaccinat? De ce au făcut-o, cum se simt după vaccinare?

MCM: Deocamdată sunt trecuți pe liste câțiva dintre ei, vaccinurile nu au sosit. Unii dintre ei au mai cedat, au cerut vaccinul, alții au rămas fermi pe poziții. Cei slabi cedează. Sunt ca frunza dusă de vânt.

Oamenii care din primele săptămâni de început de pandemie erau reticenți contra vaccinării prea dese, care nu se vaccinau nici măcar antigripal, care nu recomandau vaccinarea prea des, au rămas și acuma fermi în refuzul lor. Va fi, cred, societatea împărțită în două, ca și în România.

R3M: Apropo, de asta, ați auzit de cazuri, în Germania, în care să se condiționeze păstrarea job-ului de vaccinare?

Am auzit că marinarii vor fi primii obligați să facă asta. Pur și simplu nu au clauze contractuale, li se spune că trebuie să vaccineze, de către angajator, altfel nu mai sunt chemați. Deocamdată nu, dar cred că vor fi. Mai ales cei din gastronomie, chelnerii, cei din domeniul hotelier, care nu aveau contracte ferme, femeile de serviciu, vor fi obligați sa se vaccineze. Practic vor fi obligați.

Eu, unul, mă simt privilegiat, cel puțin momentan. In domeniul meu nu pot să permită concedierile. Când nu putea să intre niciun român în Germania în mai (2020-n.r.), când erau ținuți în carantină cu miile pe câmpurile de sparanghel, eu am arătat un singur certificat la vamă, care menționa că starea de urgență permite celor care lucrează în domeniul medical, social și al infrastructurii să intre în Germania, cu drept garantat de angajator. Ca un fel de viză, garanție de la angajator, cum pretind acuma și englezii. Nu a venit nimeni de la politie să mă caute dacă m-am testat sau carantinat. În domeniul medical, legea permite să lucrezi și dacă ești pozitiv la testul de covid, dacă nu ai simptome.

In ce privește măsurile, autoritățile au fost mai dure in Badden Wurtemberg și Munchen, singurii care cereau declarație și întrebau prin primăvară unde te duci, și încercau să te sperie. In rest, la Berlin, în aceeași perioadă, prin mai erau străzile pline, la 12 noaptea veneau oamenii de la serviciu. Tot atunci se deschiseseră restaurantele cu terase, poliția doar patrula ca de obicei, să asigure ordinea.

Nu se punea problema să controleze pe cineva poliția dacă venea din străinătate, nici pe cei care nu făceau excepție, adică nu lucrau in domeniul medical sau social si ceruseră la aeroport să se izoleze. Sau să legitimeze oamenii, să caute dacă sunt veniți de afară si li s-a cerut carantina, ori dacă sunt bolnavi să părăsească locuința, să ceara vecinilor să reclame. Exclus !

R3M: Ați fi dispus să vă vaccinați anti-covid? Și dacă da, după cât timp?

MCM: Deocamdată nu sunt dispus. Dacă într-adevăr va veni un vaccin sigur, testat timp îndelungat, preferabil pe animale, cu celule moarte, care să precizeze contra căror tulpini de corona este eficient, și cât timp dau imunitate, ce fel de reacții adverse are, da, aș fi de acord. Nimenea nu este nemuritor, și eu am ceva greutate în plus, sedentarism, și chiar daca nu sunt fumător, nu mai sunt verde ca bradul.

R3M: Care este, în opinia dumneavoastră, cel mai bun tratament pentru covid?

MCM: Tratamentul îl acordă medicii, în funcție de fiecare persoană. Pentru unele persoane ajută un anumit tratament, pentru altele nu. In primele săptămâni este important un tratament antiviral precis și antiimflamator, dacă ești testat și depistat la timp. Apoi, dacă ai nevoie de antibiotic, trebuie să știi dacă ai sau nu vreo bacterie multirezistentă la antibiotic.

Milioane de oameni au astăzi în Germania în organismul lor bacterii precum cea cu stafilococul auriu, infecție cu klebsiella, 4 MRGN – un virus multirezistent la patru antibiotice. Fără aceste teste, iei degeaba antibiotic, că nu își fac efectul, aceasta fiind  cauza morții a sute de mii de oameni anual.

Sunt bacterii care se vad doar în laborator, în România nici nu se fac astfel de teste în spitale, și este grav. Căci trebuie separați astfel de pacienți, pot fi uneori un sfert dintre toți pacienții veniți în spital cu o simpla răceala, fractură, cu gastroenterită, și primesc o astfel de bacterie care rămâne activă, fără să îl deranjeze cumva toata viața. In fața unei pneumonii, însă, doar Cefuroxim-ul de exemplu, poate să ajute, și se prescrie greu de către medic. Poți da 3-4 antibiotice și vezi ca nu au efect, înseamnă că pacientul are virus multirezistent la antibiotic. Trebuie să știi la care dintre antibiotic are multirezistență, că altfel moare omul. Și apoi spui că a fost de vină covidul.

Dacă este necesar, stabilirea unui antibiotic potrivit, apoi zincul, Vitamina D, Vitamina C, un medicament antifebril si antiinflamator.

R3M: Ce le transmiteți celor care ar putea spune că nu sunteți o persoană reală, ci un „troll” sau un „conspiraționist”?

MCM:  Bună întrebare. Daca mă cred troll, este problema lor. Unii dintre cei care citesc mă știu de pe facebook de mult timp, cred că unii cititori ai siteului R3media mă știu și din viața reală. Nu vreau să dau prea multe detalii despre identitatea mea, unde exact lucrez, pentru că nu consider necesar. Nu trăim vremuri unde se respectă dreptul la opinie și la libera exprimare.

Conspiraționist împotriva a ce? Conspirațiile există de când lumea. Desigur media de azi, presa mainstream, agențiile de securitate vor să te defăimeze folosind acest termen. Nu conspir împotriva a nimic. Conspiraționismul, comploturi, au existat și există de când lumea. S-a conspirat contra a unor persoane, familii, sate, partide, puteri politice, economice, împotriva unor anumite confesiuni religioase, și chiar interiorul lor au existat și exista conspirații și comploturi. Mai conspir contra sănătății mele când consum mâncare nesănătoasă de la fastfood sau beau băuturi acidulate! 😂

R3M: Mulțumesc mult pentru acest interviu!

MCM: Mulțumesc și eu și vă doresc tot binele din lume! Indemn pe toți să citească și să sprijine fiecare cum poate R3Media. Este colțișorul de presă liberă din România, ceva foarte rar astăzi în întreaga lume !

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE