luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEÎntâlnirea marilor spirite. Teodor Baconschi își anunță aprecierea pentru „patriotismul” și „competența...

Întâlnirea marilor spirite. Teodor Baconschi își anunță aprecierea pentru „patriotismul” și „competența corporatistă” a lui Andrei Caramitru. Fostul USR-ist: Îl respect enorm pe Teodor

Teologul și diplomatul Teodor Baconschi a avut numai cuvinte de laudă pentru Andrei Caramitru, iar băiatul marelui actor Ion Caramitru i-a răspuns pe măsură.

Într-o postare ce ar putea părea surprinzătoare, Baconschi l-a lăudat pe micuțul Caramitru, despre care a spus că-i admiră „patriotismul” și „competența corporatistă”.

„Postările lui Andrei Caramitru mă stimulează din mai multe motive. Primul e că omul deține o competență ”corporatistă” de prima mână și o certă inteligență analitică (e suficient să știi câte obstacole și exigențe implică statutul de ”partner” la o firmă globală cu impactul McKinsey ca să fii convins de asta). Am ce învăța de la el în domeniul economico-financiar, așa că nu are sens să-i judec, bunăoară, cunoștințele… teologice.
În al doilea rând, pentru că și-a format un stil poate ușor neglijent, dar direct, sincer, sintetic și bătăios: nu prea vezi așa ceva la noi, unde cloncăne non-stop limba de lemn, asortată cu idei de-a gata. E o performanță în sine să devii ”recognoscibil” chiar dacă nu semnezi un text!
În fine, nu mi se pare robul vreunei ideologii și îi apreciez patriotismul (din care, spre deosebire de ”profesioniștii” lozincii grandilocvente, nu are nimic de câștigat).
Pe scurt: Andrei Caramitru mai greșește prin generalizare și deficit de informație culturală, dar nu prin verdictul de fond, care e – cum ar spune el, cu obișnuita lui dezinvoltură – ”brici””, a scris Baconschi.

Atrăgându-i-se atenția că Andrei Caramitru are obiceiul de a jigni credincioșii ortodocși, Baconschi a pus repetatele insulte pe seama „temperamentului armânesc”. Deși niciodată nu și-a cerut scuze că a asemuit Biserica Ortodoxă cu teroriștii de la ISIS, Baconschi este convins că A. Caramitru respectă „marea tradiție creștină”.

„E aici victima unui temperament vulcanic (”armânesc”). Sunt sigur că respectă, ca orice om deștept, marea tradiție creștină. Ieșirile respective intră la capitolul judecății pripit-generalizante, de care sunt convins că e conștient”, a continuat Baconschi.

La rândul său, Andrei Caramitru și-a declarat respectul „enorm” pentru Baconschi.

„E uite. Ceva care mă bucură. Pentru că vine de la Teodor pe care îl respect enorm, e un om cu o cultură și experiență vastă – cum puțini au în România, și căruia chiar îi pasă de țara asta. Îi mulțumesc mult, și mă motivează să continui”

Teodor Baconschi este un teolog și diplomat, care se recomandă drept conservator. Fost ministru de externe, Baconschi a fost și este prezentat drept reper inclusiv de către Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române.

De partea cealaltă, Andrei Caramitru a fost unul dintre liderii USR, susținător explicit al ideologiei LGBT și al tuturor măsurilor liberticide din ultimii doi ani.

Lista jignirilor aduse de Caramitru,  Bisericii, este numeroasă. Enumerăm:

Zeci de mii de morți” din cauza folosirii linguriței la împărtășanie.

Biserica „Colcăie de kaghebiști” și trebuie „curățată”. Biserica și Academia „funcționează parazitar” și trebuie „sufocate financiar”.

În opinia „patriotului” Caramitru, ortodoxia „a devenit un coşmar rusofon criminal. Care ne ţine în afara civilizaţiei. Şi nu are nicio legătură cu Biblia şi cu credinţa. Niciuna. E un ISIS. O sectă demonică”. Cu acea ocazie, Caramitru și-a renegat botezul ortodox. Pentru afirmațiile făcute, a fost amendat de CNCD.

Despre protestarii împotriva restricțiilor a spus că sunt „Tineri analfabeți funcționali, săraci care stau cu mama și cu tata că n-au bani de chirie”.

În ciuda aparențelor, Baconschi a avut și are multe în comun cu Andrei Caramitru. Ca și tânărul corporatist, Baconschi a criticat protestele anti-restricții din pandemie, a susținut tacit boicotul împotriva referendumului pentru familie și susține explicit, pozițiile Comisiei Europene, indiferent de conflictul acestora cu valorile „marii tradiții creștine”.

Baconschi și-a exprimat, în 2018, susținerea pentru parteneriatul civil între persoane de același sex, nu pentru Referendumul pentru Familie.

„Depenalizarea relațiilor homosexuale implică acceptarea parteneriatului civil dintre persoane de același sex, inclusiv din motive de drept succesoral”, scria el atunci.

Tot în 2018, spunea că Biserica și societatea românească n-ar trebui să se împiedice de „homofobie”. Acest termen este folosit de activiștii LGBT pentru oricine nu este acord cu ei.

„ De asemenea, nimeni nu-i întreabă pe părinții unor tineri cu această orientare cum gestionează eventualul conflict (desigur dureros) dintre credința lor religioasă și iubirea firească față de urmașii lor. Pe scurt, nu putem reduce viața creștină la homofobie, așa cum nu ne putem opri procesul istoric de integrare în Occident din același motiv”, a mai notat teologul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

10 COMENTARII

 1. Conservatorul și creștinul Theodor Baconschi a moștenit naravul de a îi pupa în fund pe neomarxisti de la taică-su, poetul obscur Anatol. E. Baconschi care făcea același lucru cu marxistii autentici.

 2. cum zicea si Mantuitorul, o imparatie nu se distruge prin ea insasi, era vorba desigur de imparatia raului. Sau, adaptat limbajului popular, drac la drac nu-si scoate ochii.

 3. Dada:) Slaninovschi si Cacamitru……..un duo de exceptie al zilelor noastre. Poate se si cupleaza pe bune dupa atatea laude din ambele directii. Va iesi un kkunsuros!

 4. Teodor Baconschi este fiul fostului pseudopoet proletcultist alogen A. E. Baconsky. Tatal a fost propagandist bolsevic si international socialist, iar fiul este propagandist globalist neoconservator criticand nationalismul si promovand fatis romanofobia, mimand critica exceselor de dreapta. Culmea ticalosiei a fost in articolul in care se leaga de Tudor Gheorghe (Degeaba) si ameninta pe toti natioanlistii cu inchisoarea. Un mod eficient de a manipula este reducerea fortata a tuturor nationalistilor si a celor interesati de romanism la ceausisti. Conservatorii sunt redusi la extremistii de dreapta si la fudamentalistii medievali care urasc homosexualii. Toti crestinii nationalisti sunt redusi la ereticii etnofiletisti. In occident avem etichetele de rasist, homofob, white suprematist care sunt puse asupra celor care gandesc diferit, astfel li se inchide gura prin etichetare si punere la zid talibana. In Romania acesti neoconservatori GDSisti si basiti, printre care si Baconschi folosesc etichete gen ceausist, PSDist, PRMist, funariot, misogin, homofob, medieval, balcanic, national-comunist, antivaxer etc. pentru a eticheta si a baga pumnul in gura in mod voalat. Au fost multe executii mediatice in ultimii ani in care au cazut victime Tudur Gheorghe, Sorin Lavric, Dan Puric, Mircea Dogaru, Ioan Aurel Pop, Mircea Diaconu, Cristi Puiu, Acestia se opun dictaturii globaliste (neomarxiste, neoconservatoare si medicale).

 5. Slăninoschi pescuiește puțin in cloaca useristă, să mai adune niște folouerși.

  Omul vede că nu are șanse politice și cicănește unde mai poate.
  ASEMĂNĂRI :
  CARAMITRU e băeatu lu tăticul, pupincuristul comuniștilor ajuns loviluționar TV
  BACONSCHI (aka Slăninoschi) e tot fiu de pupincurist proletcultistul AE Baconschi, poet comunist adaptat vremurilor stalinist

  Din compromisurile lu tăticu amândoi fii au făcut cariere bengoase bune pentru primit sinecuri politice.
  *
  Caramitru s a remarcat ca fiind extremist, fanatic, leninist cu spume la gură, mai rău sir ca bălăcărelile lui Vadim (care măcar aveau umor). Caramitru crede că ortodocșii sunt deșeuri, suboameni, proști care trebuie extirpați in numele progresului. Dacă ar fi după el ortodoxia ar fi rasă, bisericiile expropriate și preoții marginalizați și scuipați. Omul s a remarcat in pandemie prin terorism fanatic pledând pentru suspendarea drepturilor constituționale, lagăr medical și injecții experimentale obligatorii… A mai spus că ortodoxia e „sectă demonică”, are discurs de ură purulent continuu și incită la violență frecvent. Toată religia lui Cacamitru este progresul e inevitabil și aduce o lume mirobolantă, doar ortodocșii trebuie lichidați cumva să vină epoca de aur a injecțiilor și nanoroboților visul de aur al omenirii să devină ciborg și să aibă roboți sexuali suficienți și droguri pentru toți useriștii științifici.

  Acest psihopat a devenit feblețea oportunistului „biZantin” Baconschi „ortodox de sistem” cu aromă de SRI, CIA , SEcu Băsescu Udrea, USR și echer… , om căruia Bartolomeu sau Sorin Dumitrescu i au făcut rută de carieră de succes ca intelectual „îmbisericit”, bisericosu cu limbaj de lemn furat de la Andrei Preșu…

  *
  Ajuns diplomat, Baconschi nu mai poate redeveni om normal, mă ințelegeți…, e ahtiat după ebrietatea puterii care ii dădea posibilitatea să facă jacuZZi cu gagici așa cum știm din mesajele scoase. De aceea Baconschi pescuiește unde poate, doar doar il mai ia cineva iarăși diplomat sinecurist, el fiind unicul om de valoare, manelistic vorbind.

  Așa le ia Dumnezeu mințile, unul după altul. Dumnezeu judecă. Baconschi și a dat cu poalele in cap fix de sf. Ioan BoteZătorul ca să se vadă mai bine, prin contrast, oportunismul cras, unsuros și grețos….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE