luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEÎntâlnire între Xi Jinping și Bill Gates. Miliardarul a lăudat China pentru...

Întâlnire între Xi Jinping și Bill Gates. Miliardarul a lăudat China pentru „progrese considerabile în materie de reducere a sărăciei şi ameliorării sănătăţii în ţară”

Miliardarul Bill Gates a fost primit vineri la Beijing de președintele Chinei, Xi Jinping, cu ocazia unei vizite menite să promoveze „eforturile Chinei în domeniul cercetării medicale”, informează AFP, citat de Agerpres.

Gates face parte dintr-un cerc foarte restrâns de oameni de afaceri primiți de Xi Jinping, care-i mai reunește pe directorul executiv al Apple, Tim Cook, şi cel al companiei Amazon, Jeff Bezos.

Întâlnirea este foarte discretă, mass-media de stat nu a difuzat nicio imagine cu cei doi.

„Sunteţi primul prieten american cu care mă văd anul acesta. Ne-am pus mereu speranţa în poporul american şi sperăm că prietenia între cele două popoare va continua”, a declarat Xi Jinping, citat de Cotidianul Poporului.

Și Bill Gates a fost darnic cu regimul comunist chinez. Miliardarul – care se pricepe la orice, de la vaccinuri la agricultură – a lăudat China pentru „progrese considerabile în materie de reducere a sărăciei şi ameliorării sănătăţii în ţară”. El a făcut aceste afirmații joi, într-un discurs ținut la Institutul pentru Descoperirea de Medicamente pentru Sănătatea Mondială (GHDDI) – fondat la Beijing de Bill Gates -, cu autorităţile municipale ale Beijingului şi cu responsabilii universității Tsinghua.

Reamintim că Beijingul a instituit unele dintre cele mai draconice și totalitare regimuri medicale în timpul crizei pandemice. China a impus carantine totale și a fost la limita vaccinării obligatorii. Inclusiv copiii foarte mici au fost nevoiți să poarte mască.

Nu e clar dacă la acest tip de „progrese” medicale s-a referit Bill Gates.

Și Elon Musk a fost în China, unde s-a întâlnit cu responsabili ai guvernului chinez şi a vizitat imensa uzină a mărcii sale de maşini electrice la Shanghai, unde a putut discuta cu personalul.

Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, un alt actor economic major, s-a deplasat în China la începutul lunii iunie, în timp ce directorul Apple, Tim Cook, a fost la Beijing în martie. Cook a salutat o relaţie „simbolică” a companiei sale cu China.

Alţi mari directori americani, precum cel al Starbucks sau al General Motors, s-au deplasat de asemenea în China în ultimele săptămâni, pentru a se întâlni acolo cu reprezentanţi ai guvernului chinez.

Călătoriile de afaceri au fost reluate după ce China a renunţat la politica sa sanitară supranumită „zero COVID” şi şi-a redeschis frontierele anul acesta.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Hai să-i vedem pe vacciniștii și occidentaliștii care-l apărau pe Bill Gates de conspiraționiști …

    Baconschi marele ioropean il apără pe Bill Gates de noi, ăștia critici și suspicioși. Bill Gates laudă o dictatură cu care face miliarde de dolari. Cam ăsta e Occidentul occidentaliștilor căcăcioși gen Bănescu , Cacahagi și Caconschi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate