ACTUALITATEInspecția Judiciară a transmis că există șase lucrări disciplinare asupra judecătorului Cristi...

Inspecția Judiciară a transmis că există șase lucrări disciplinare asupra judecătorului Cristi Dănileț, din mai 2019 și până acum

În mai 2021, jurnalistul Traian Horia a solicitat Inspecției Judiciare (IJ) și Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) un punct de vedere în materie de „răspundere disciplinară și deontologică” a judecătorului Cristi Dănileț.

Aceasta în contextul în care nimeni dintre glugile de coceni care s-au succedat la conducerea Ministerului Justiției din România în ultimii ani, nu s-a obosit să investigheze oficial dacă atitudinile pro-rezist ale unor magistrați- activiști pot afecta imparțialitatea Justiției și dacă ele sunt acceptabile. Eventual, mass-media independentă internă sau internațională și alte surse deschise au dezvăluit în timp că fenomenul „rezist” înseamnă persoane, acțiuni, proiecte în derulare, cunoscute sau nu, iar atitudinile unora precum Vasilică Danileț trebuie cu atenție verificate în acest context.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Inspecția Judiciară a transmis că nu poate „emite puncte de vedere” și că, din anul 2019 până în prezent „au fost identificate șase lucrări privind activitatea profesională și conduita lui Danileț Cristi de la Tribunalul Cluj”.

Judecătorul Cristi Dănileț este binecunoscut pentru implicarea sa politică de partea zonei stângii. Cea mai recentă acțiune a sa a fost reclamarea Arhiepiscopului Teodosie la CNCD pentru presupuse „discriminări” aduse femeii.

CNCD a respins plângerea.

Continuarea, pe blogul lui Traian Horia

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Dănileț incalcă vizibil deontologia profesională.

    Plătim masiv judecătorii să fie gardenii legii și de aia li se interzice activismul politic și remocrarea la un partid. Danileț e vizibil userist și trece frecvent linia roșie.

    Dacă un judecator n-a vazut că Teodosie n-a incălcat nici o lege ba chiar a contribuit la linșaj asta arată ce instabil emoțional e Danileț și ridică probleme psihologice cu privire la integritatea lui profesională. Cine vrea să ajungă pe mana unui judecător instabil emotional.

    Din barfele despre Danileț menționez:
    Se vede masculul beta și tocilarul din el care ajuns si el ceva in lume se răzbuna pe ce poate și cum poate. Moldovean renegat face apologia ardealului, se crede mare clujean acum. Șu gurile rele (sau bune) zic că ar fi bisexual.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...