joi, septembrie 12, 2024
ACTUALITATEINSP și dr. Valeriu Gheorghiță anunță de la 15.000 la 20.000 de...

INSP și dr. Valeriu Gheorghiță anunță de la 15.000 la 20.000 de cazuri pe zi. După un an de vaccinare și măsuri radicale, avem mai mulți infectați decât maximul din 2020. Cum se explică acest paradox?

Adriana Pistol, reprezentanta Institutului Național de Sănătate Publică, estimează că în România s-ar putea ajunge la peste 15.000 de cazuri de infectare pe zi, la finalul lunii octombrie. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc sâmbătă.

„Undeva la finalul lunii octombrie vom depăși 15.000 de cazuri pe zi dacă o ținem tot așa, ceea ce nu am avut în valurile precedente”, a spus Adriana Pistol.

Potrivit reprezentantei Institutului Național de Sănătate Publică, în ultimele șapte zile numărul cazurilor Covid-19 s-a dublat, transmite Mediafax.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Este o creștere bruscă explicată prin numărul mic de persoane vaccinate, transmiterea comunitară și nerespectarea măsurilor anti-Covid 19.

Aceasta nu este singura declarație de acest fel. Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat, vineri seară, la B1 TV, că în jurul datei de 15 octombrie numărul de cazuri de Covid-19 înregistrate de România ar putea ajunge chiar și la 20.000 pe zi. „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”, a spus acesta.

„Suntem pe o creştere exponenţială, peste 700 pacienţi la ATI, 60 de decese raportate zilnic. Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare sau pentru că par discriminatorii. Nu sunt măsuri discriminatorii, sunt măsuri care dau posibilitatea celor care vor să se vaccineze să-şi continue viaţa socială, într-un anumit interval în care situaţia epidemiologică nu este bună. Se aplica în localităţile unde rata de infectare este de peste 3 la mie.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media

Anunțam o predicție pentru 15 septembrie de aproximativ 2.500 de cazuri zilnic, media pe ultimele 7 zile. Am avut 2.700 aproape. Deci mai mult decât predicția noastră, la medie pe ultimele 7 zile, că au fost vârfuri cu aproape 4.500 de cazuri.

S-a reevaluat această predicție pentru următoarele 4 săptămâni, până la 15 ocombrie și situația e cât se poate de serioasă.

Ne așteptăm ca la 1 octombrie să ajungem la un număr mediu de cazuri la 7 zile de aproape 7.000, dar cu vârfuri și de 10.000 pe zi, iar la 15 octombrie am putea să depășim 17.000 pe zi, media la 7 zile, ceea ce înseamnă o situație evident mult mai gravă – vârfuri de 20.000 de cazuri. Cam acestea sunt predicțiile”, a declarat Valeriu Gheorghiță, pentru B1 TV.

Acestea sunt declarațiile oficiale. Niciunul dintre decidenții din această zonă nu explică un paradox: pe 6 noiembrie 2020, când a fost vârful numărului de infectări de anul trecut, s-au înregistrat un maxim de 10.269 de persoane care aveau noul virus.

Între timp, însă, la un distanță, avem între 25% și 27% – depinde pe cine citezi – din populație vaccinată. În realitate, procentul este mai mare, deoarece trebuie raportat la numărul de persoane chiar locuiesc în România, nu la cei care au domiciliul declarat, în acte, în țară. În plus, mai avem peste 1 milion de oameni care au dobândit imunitate naturală din cauza trecerii prin boală. Nu-i mai adăugăm pe cei care au luat boala, dar nu au știut că o au sau nu au raportat-o. În aceste condiții, probabil că ne apropiem de un procent de 40% din populația rezidentă a României care este imunizată.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Mai mult, peste jumătate din populația Uniunii Europene este vaccinată cu schema completă. Vorbim despre cei cu care intră cei mai mult în contact românii.

Din 6 noiembrie 2020 și până azi s-a scurs aproape un an. An în care s-au aplicat măsuri dintre cele mai dure: carantinări, școală online pentru copii, mască obligatorie în interior, vaccinarea copiilor, etc.

Unii specialiști pun numărul de cazuri pe seama nevaccinaților. Acest lucru este însă, nedrept, deoarece chiar pe siteul Guvernului se admite că persoanele vaccinate care se pot reinfecta și dau virusul mai departe. Elena Merișoreanu și Sorin Oprescu sunt cele mai recente nume.

La un an distanță, după atâtea măsuri și atâtea restricții, care s-a spus că vor duce la revenirea la normaltate, avem mai multe cazuri de infectări. Cum se explică acest paradox? Nimeni nu a răspuns, până acum, la această întrebare.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. E logic, vaccinatii se imbolnavesc mai abitir ca nevaccinatii, lucru simplu, expus de mult timp printre noi, cei de rand, ca sistemul imunitar natural e mult mai eficient decat vaccinul, al doilea avand chiar efecte adverse.
    Cand va ajunge obligatoriu (intr-o forma sau alta) va fi putin problematic. Chiar si asa, oameni buni, impartasiti-va la Biserica, si radeti sau nu, e treaba voastra, dar Impartasania ne va apara, va elimina efectele adverse ale vaccinurilor, acolo unde Dumnezeu va voi.
    Sunt mai multe lucruri de spus despre vaccin, dar ma opresc aici. Nu e un simplu vaccin, asta e clar din start, mai trebuie ca este si altceva, avand in vedere mizele politice care se joaca cu o forta fara precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE