ACTUALITATEINSP: Jumătate din persoanele vaccinate care s-au testat au fost confirmate pozitiv

INSP: Jumătate din persoanele vaccinate care s-au testat au fost confirmate pozitiv

Din totalul de persoane testate în intervalul 27 decembrie 2020 – 30 septembrie 2021, 17,5% au fost vaccinate, iar dintre acestea, aproape jumătate au avut un test pozitiv (8.58%), a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică, potrivit National.ro.

În ce privește legătura dintre procentul celor vaccinați și rata de infectare, se constată faptul că județele cele mai vaccinate au și o rată uriașă de cazuri Covid.

Totodată, în primele nouă luni ale anului curent, 28.929 persoane vaccinate cu prima doză au contactat cirusul, iar dintre acestea 527 au decedat. În aceeași perioadă, 38.604 persoane vaccinate cu ambele doze au fost infectate, iar dintre acestea 293 au decedat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Județele cu cea mai ridicată rată de vaccinare sunt cele în care s-au identificat cele mai multe cazuri de infectare. Județul Cluj, cu 47,19% din populație vaccinată, are o rată de incidență a cazurilor de 8,33 la mie. Județul Timiș, cu 37,74% dintre cetățeni vaccinați, are o rată de incidență a cazurilor de 10,15 la mie. Județul Ilfovul, unde procentul oamenilor vaccinați ajunge la 40%, are o rată de incidență a cazurilor de 15 la mie, iar în Municipiul București, unde sunt 38,56% dintre locuitori vaccinați, are 14,71 de infectări la mie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate