ACTUALITATEINSP confirmă: Aproape 7 din 10 infectați cu Omicron sunt vaccinați anti-COVID....

INSP confirmă: Aproape 7 din 10 infectați cu Omicron sunt vaccinați anti-COVID. ZERO decese

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a transmis marți noi date despre varianta Omicron. Astfel, potrivit celui mai recent raport, a fost confirmată transmiterea comunitară a variantei despre care se spune că este mult mai contagioasă și mai puțin periculoasă.

Astfel, în România, până la data de 9 ianuarie 2022 au fost confirmate 295 de infectări cu varianta Omicron.

Dintre cele 295 de cazuri, 192, adică 65%, reprezintă persoane vaccinate anti-COVID-19. Dintre acestea, 191 figurează cu schema completă. Și mai importante sunt aceste cifre în condițiile în care mai puțin de jumătate din populația țării a acceptat primirea serului de la Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Johnson&Johnson.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media

Practic, în acest moment, aproape 70% dintre persoanele depistate cu Omicron sunt vaccinate, deși la nivel național 40% a primit minimum o doză de ser. Mai mult, luând în calcul vaccinările „la chiuvetă”, datele de la INSP sunt și mai surprinzătoare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Astfel, se continuă trendul. Vineri, 7 ianuarie, INSP a raportat 112 cazuri de Omicron, peste 67% dintre acestea fiind la persoane vaccinate, după cum relata R3media.

Dintre cele 295 de cazuri confirmate în România cu Omicron, până în prezent nu a fost depistat nici măcar un deces.

În SUA, statele din vestul și centrul Europei, unde ratele de vaccinare depășesc 70%, au fost consemnate recorduri după recorduri în privința numărului de infectări și de decese. Astfel, au crescut și tensiunile sociale și aproape în fiecare weekend au avut loc proteste de mare amploare în marile orașe de pe continentul european, ținute în continuare sub restricții.

Pragurile de vaccinare impuse de guverne au fost atinse, dar starea de alertă/urgență continuă.

Varianta Omicron, mai contagioasă la persoanele vaccinate anti-COVID

Potrivit unui studiu danez, publicat la începutul anului în curs, varianta Omicron este de 2,7 – 3,7 ori mai contagioasă decât varianta Delta la persoanele vaccinate. Cea mai mare rată de contagiozitate a fost depistată la persoanele cu doza „booster”, de 3,7 mai mare față de varianta precedentă.

La persoanele fără ser anti-COVID administrat, Omicron se transmite de doar 1,17 ori mai ușor față de varianta Delta, deci nu există vreo diferență semnificativă.

Astfel, concluzia oamenilor de știință este că varianta Omicron se transmite mai ușor din cauza capacității imune scăzute a persoanelor vaccinate, deci nu în urma unor modificări negative ieșite din comun la virusul SARS-COV-2.

Încă de la finalul anului trecut, chiar ministrul Alexandru Rafila preciza că eficiența serurilor anti-COVID era sub 50% la varianta Delta, față de peste 90%, eficiența pentru varianta inițială a virusului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate