luni, octombrie 2, 2023
ȘTIRIPreședintele Klaus Iohannis, despre raportările diferite privind cazuri covid: E ciudat că...

Președintele Klaus Iohannis, despre raportările diferite privind cazuri covid: E ciudat că două instituţii guvernamentale dau rezultate diferite. Aştept ca Guvernul să clarifice aceste probleme de urgenţă

ACTUALIZARE ora 19:30

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat surprins în legătură cu faptul că două instituții guvernamentale, respectiv GCS și INSP, au comunicat, marți, date diferite despre infectările cu coronavirus, caracterizând această situație ca fiind ciudată.

”E ciudat că două instituţii guvernamentale dau rezultate diferite. După părerea mea, e nevoie de urgentă corelare a datelor între aceste instituţii şi aştept ca Guvernul să clarifice aceste probleme de urgenţă”, a declarat preşedintele Iohannis, marți, în cadrul unei conferințe de presă.

ACTUALIZARE ora 15:00

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a revenit cu precizări legate de calculul ratei de incidență. Astfel, potrivit raportului actualizat, rata de incidență la o mie de locuitori pentru București era duminică 3,11 raportată la populația rezidentă și 2,65 raportată la populația după domiciliu.

Potrivit Digi24, într-o discuție cu presă, după ședința Comitetului Municipal, ministrul Educației a spus că „la momentul acesta, rata la nivelul Bucureștiului este de 2,69. Deci nu s-a trecut peste pragul de 3”. Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a spus la rândul său că „INSP a comunicat o cifră din eroare, a rectificat, rata pe azi e de 2,69 la mie”.

Pe de altă parte, datele furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) în buletinele zilnice arată altă situație. Luni, Bucureștiul apărea cu o rată de incidență de 2,66, anunță G4Media.

Știrea inițială

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat, marți, că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit în Capitală 3,11 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că în Bucureștiul urmează să intre în vigoare scenariul roșu, anunță Digi24.

Potrivit sursei citate, la ora transmiterii acestei știri, are loc o ședință a Comitetului Municipal.

Scenariul roșu înseamnă printre altele că școlile ar putea să fie închise.

Remintim că premierul Ludovic Orban se întâlnește, marți, la ora 16, la Palatul Victoria, cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi cu secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate