ACTUALITATEÎnmormântare arhierească pentru Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului. Președintele Vucici va fi prezent...

Înmormântare arhierească pentru Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului. Președintele Vucici va fi prezent la slujba oficiată de Patriarhul Serbiei, la care sunt așteptați mii de oameni

Președintele Serbiei, Alexandar Vucici, a anunțat că va fi prezent la slujba de înmormântare a Mitropolitului Amfilohie al Muntenegrului, care a decedat sâmbătă, informează presa de la Belgrad.

Funeraliile Mitropolitului Amfilohie vor avea loc duminică, la Podgorița, capitala Muntenegrului și vor fi conduse de Patriarhul Irineu al Serbiei.

Până să ajungă la locul de veci, trupul Mitropolitului Amfilohie a fost depus la Mănăstirea Cetinje, unde mii de credincioși au venit pentru a-și lua la revedere de la ierarhul sârb.

La funeralii vor fi prezenți mai mulți ierarhi din partea Bisericilor Ortodoxe și sunt așteptați mii de oameni. Marele sportiv sârb, Novak Djokovici l-a comemorat pe Mitropolitul Amfilohie printr-o postare pe contul său de Instagram.

Această desfășurare de forțe confirmă faptul că ierarhul nu a murit de Covid-19, așa cum a speculat o parte a mass-media, deoarece Muntenegrul are, ca și România, condiții speciale de înmormântare pentru cei care mor cu acest virus.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...