luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEIncendiul de la Piatra Neamț. Patriarhul României și Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,...

Incendiul de la Piatra Neamț. Patriarhul României și Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, mesaje pentru victimele tragediei

Patriarhul României, PF Daniel, a transmis un mesaj de compasiune pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, informează un comunicat de presă.

„Am aflat cu multă durere despre tragedia provocată de incendiul din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane și alte 7 au ajuns în stare critică.

În aceste momente pline de suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi, între care se află și medicul de gardă care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viaţă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor pacienților decedați, rudelor, prietenilor, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața”, a afirmat Patriarhul României.

La rândul său, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, ÎPS Ioachim, a trimis preoților să se roage pentru victimele tragediei. Între acestea se află și un preot ortodox.

„În aceste momente de grea încercare suntem alături de familiile îndurerate ale căror apropiați și-au pierdut viața în această tragedie, rugând pe Dumnezeu să odihnească în Raiul desfătării sufletele celor pe care i-a chemat, iar celor care au fost victime directe sau colaterale ale acestei tragedii, Dumnezeu să le toarne ulei și vin pe rănile lor trupești și sufletești”, a spus ÎPS Ioachim.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Acesta a mai spus că îndeamnă slujitorii sfintelor altare ca duminică, la Proscomidie, „să adauge o miridă și să înalțe rugăciuni speciale pentru cei bolnavi de aici și de pretutindeni, dar în mod deosebit să înalțe un gând la Dumnezeu pentru părintele Ioan Antistescu, un om al liturghiei, care în aceste momente se află în spitalul de la Piatra Neamț luptându-se pentru propria viață”.

„Reamintim preacucernicilor părinți să continuie rugăciunile pentru îndepărtarea molimei și să citească rugăciunea specială la sfârșitul Sfintei Liturghii stabilite de cancelaria Sfântului Sinod”, a mai spus ÎPS Ioachim.

Înaltul ierarh a mai spus că se roagă pentru ca Dumnezeu să dăruiască răbdare și pricepere cadrelor medicale „pentru tămăduirea grabnică a celor pe care îi îngrijesc”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate